onsdag 24. oktober 2012

Dag 24 – Dressed To Kill


Dagens film er den amerikanske filmen Dressed To Kill fra 1980. Filmen er regissert av Brian De Palma og har Keith Gordon, Nancy Allen, Angie Dickinson og Michael Caine i hovedrollene.


Synopsis: Kate Miller er en seksuelt frustrert kvinne i verste midtlivskrise. Mannen hennes gir henne ikke tilstrekkelig med lidenskapelig sex, så savnet etter et litt mer oppiffet sexliv er til å ta og føle på. Så ille er det at hun med jevne mellomrom tar seg en tur til psykiater Robert Elliott for å lufte sine problemer. En dag har hun tenkt seg på museum med sin nerdete sønn som må melde avbud på grunn av en datamaskin han driver og bygger på. Kate tar seg turen alene og der møter hun en mann som slettes ikke har noe i mot litt katt og mus lek. Det Kate ikke vet er at en mystisk kvinne med pansersolbriller og stor svart skinnfrakk følger etter henne med en barberkniv på lur. 


Trailer:


Filmen fikk en del kritikk da det viste seg at damen I åpningscenen ikke var Angie Dickinson men en såkalt Body double. Body doublen som ble brukt I scenen var Penthous modellen Viktoria Lynn. Kritikerne mente at det var falsk markedsføring og at folk betalte for å se Dickinson I denne scenen, men dette så ikke ut til å påvirke salgstallene for filmen for, folk strømmet til kinoene for å se filmen. 

 

Filmen spilte inn godt over 30 millioner dollar, noe som ikke verst med tanke på at filmen hadde et budsjett på drøye 6,5 millioner. 


Det eksisterer 2 utgaver av filmen. En uklippet versjon, samt en versjon som er klippet med ca et minutt. Utgaven jeg så er etter hva jeg har klart å finne ut den uklippede utgaven. 


Skuespillet i filmen er usedvanlig bra. Caine spiller som alltid strålende og Dickinson er utrolig overbevisende i rollen som Kate Miller. Glimrende saker.


Denne filmen er Angie Dickinsons favoritt ut av filmene hun var med I og dette forstår jeg godt, for dette er en meget god thriller. 


Brian De Plama ønsket i utgangspunktet at Liv Ullmann skulle spille hovedrollen i filmen, men hun takket nei til rollen. 


En meget god thriller som er å anbefale.


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar