lørdag 6. oktober 2012

Dag 06 - I Piace Hitchcock? (Do You Like Hitchcock?)


Dagens film er den italienske TV-filmen I Piace Hitchcock? (Do You Like Hitchcok) fra 2005. Filmen er regissert av Dario Argento og har Cristina Brondo, Elisabetta Rocchetti, Iván Morales og Elio Germano i hovedrollene. 

 

Synopsis: Giulio er en filmfantast og studerer media ved Universitetet i Torino. Gjennom vinduet sitt observerer han en ung kvinne over gaten, Sasha, og når han møter henne i videobutikken over et eksemplar av Hitchcocks «Strangers on a Train» begynner ting å skje, ikke minst et mord i leiligheten hennes. 


Trailer:  

 
 
I Piace Hitchcok er med andre ord Argento sin hyllest til Hitchock. Filmen føles ikke som en Hitchcock film, langt der i fra, men Argento har referert flere Hitchcok filmer i løpet av filmens 93 minutters spilletid. 


Deriblant disse tingene:
En karakter i filmen tar livet på vegne av en annen person, slik som i Strangers On A Train.
Giulio ser på sine naboer gjennom en kikkert, slik som i Rear Window.
Nøkler blir byttet mellom karakterene I filmen, slik som I Dial M For Murder.
En kvinne blir reddet fra å falle ved å bli hold i armen av en person over henne, slik som i North By Northwest (og delvis også Vertigo).


Giulios kjæreste går til naboleiligheten for å sjekke opp, slik Lisa Fremont gjorde i Rear Window.
En av mordscenene i filmen kan minne veldig om scenen fra Psycho.
Giulio ødelegger beinet og må bruke gips, slik som Jeff i Rear Window.
Det blir vist frem flere DVDDer som blant annet Strangers On A Trin, Dial M For Murder samt bilder fra Vertigo og av Hitchcock.


Ting som man vanligvis sikkert hverken ville kommentert eller lagt merke til, men I og med at filmens tittel er hva den er så er det jo underholdende referanser.


Dette er forresten også den første Argento filmen hvor morderen bruker hvite hansker, i stedet for Argentos varemerke, nemlig sorte hansker. 


Filmen er ikke like voldsom og grafisk som de fleste av Argento sine andre filmer, i og med at dette er en TV-film, men er vel mer en god gammeldags thriller. 


Min DVD utgave fra Studio S har dessverre kun det engelske lydsporet, men det kan ialleflal ut i fra hva jeg kan se, se ut som om filmen opprinnelig er spilt inn på nettopp Engelsk, også dubbet over til Italiensk i post produksjonen. 


 

 

Her ser vi litt av forskjellene på Europeisk og Amerikansk film. Argento kunne ikke lage filmen like blodig og voldsom som han ville, så dermed måtte dette tones ned. Hvis denne filmen hadde blitt laget i USA tror jeg ikke det hadde vært noe problem, men på den annen side hadde HELT garantert nakenscenen som er med i denne Italienske TV-versjonen blitt kuttet ut i den amerikanske. Forstå det den som kan. 


Vel jeg likte denne filmen. En film av Dario Argento, som hyller Hitchcock, som i tilegg handler om en filmstudent, heftige mordscener og en overaskende god historie. Hva er det å ikke like. Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar