torsdag 25. oktober 2012

Dag 25 - Due occhi diabolici (Two Evil Eyes)


Dagens film er den Italiensk/amerikanske filmen Due Occhi Diabolici (eller Two Evil Eyes som den er kalt i USA.) fra 1990. Filmen er regissert av Dario Argento og George A. Romero, og har Martin Balsam, Adrienne Barbeau,Harvey Keitel og Madeleine Potter i hovedrollene. 


Synopsis: Kriminalfotografen Roderick Usher ( knipser rundt på de mest brutale åstedene. Vi kastes rett ut i det uten noe som helst forvarsel hvor en ung kvinne er blitt bundet fast til et bord i en muggen kjeller og kuttet i to. Heldigvis har Roderick sterk mage, men dessverre ikke så god i toppetasjen. For da en svart katt stadig dukker opp på alle åsteder, legger han mistanken over til katten til samboeren Annabel noe som kun får svært fatale følger. Mangemillionæren Ernest Valdemar ligger på dødsleiet i sin egen herskapsbolig. Den yngre og kaldblodige konen hans Jessica vil gjerne arve hver rubbel og bit han måtte etterlate seg og får hjelp av Dr. Robert Hoffman som med jevnlige mellomrom hypnotiserer ham slik at han motvillig skriver under på nødvendige testamentpapirer. 


Trailer:


I denne filmen samarbeider to av de største skrekkfilm regissørene I på hvert sitt kontinent. Argento som er kanskje den best kjente Europesike skrekkfilm regissøren i verden, samt den moderne zombiens opphavsmann George A. Romero. 


Originalt ønsket Argento at fire regissørene skulle lage hver sin del i denen filmen. Disse var Argento selv, Romero, Wes Craven og John Carpenter. Men etter at Craven og Carpenter trakk seg fra prosjektet bestemte Argento og Romero seg for at filmen heller skulle være en to-parter. De har i denne filmen laget hver sin halvdel, begge bassert på historier av Edgar Allen Poe. Romero tar for seg «The Facts in the Case of M. Valdemar», mens Argento har laget sin versjon av «The Black Cat». 

 
«The Facts in the Case of M. Valdemar» var en meget god historie med godt skuespill og godt utført. Jeg regner helt sikkert med at Romero har tatt seg noen konstneriske friheter i forhold til Poes originale historie, men han har laget sin egen utgave med sine særegenheter og speesialiteter og den var slettes ikke så verst. 

 
Romero har også lagt inn en liten «hyllest» til sin egen film «Night Of The Living Dead» i filmen, som var ganske underholdende. 

 
«The Black Cat» er vistnok ganske så annerledes en Poes origoinal historie, men jeg syntes den var meget god. Harvey Keitel som så godt som alltid gjør gode rollefigurer spiller glimrende i denne filmen i rolllen som Roderick Usher.


En liten funfact er at Argentos datter Asia dubbet flere av de kvinnlige stemmene når filmen ble dubbet over til Italiensk. 


Jeg har opp igjennom årene sett flere filmversjoner av Poe sine historier og forstår at jeg etterhvert bør skaffe meg noen av Poe sine bøker for han virker som en meget god forfatter med mange gode historier. 

 
Spesialeffektene i filmen er laget av den annerkjente spesialeffektsmannen (og skuespilleren) Tom Savini og han har også en rolle i Argento's del av filmen «The Black Cat». 

 
To ganske gode historier som er verdt å sjekke ut, men ikke på høyde med noen av regissørenes beste filmer. 


Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar