fredag 19. oktober 2012

Dag 19 - Quella Villa Accanto Al Cimitero (House By The Cemetary)


Dagens film er den Italienske filmen Quella Villa Accanto Al Cimitero (eller House By The Cemetary som den er best kjents om på engelsk.) fra 1981. Filmen er regissert av Lucio Fulci og har Giovanni Frezza, Ania Pieroni, Paolo Malco og Catriona MacColl i hovedrollene.


Synopsis: Dr.Boyle flytter sammen med sin kone Lucy Boyle og sin sønn Bobby på landet i New England. Norman Boyle skal etterforske en uoppklart sak, hvor en kollega brutalt drepte sin kone og deretter seg selv. Lucy har og sliter fortsatt med dårlige nerver og etter en rekke mystiske hendelser i huset utvikler dette seg til det verre og Lucy blir lettere skeptisk til deres nye hjem. Bobby opplever gjentatte mystiske møter med en jevnaldrene jente som advarer han og familien mot huset. Verken Norman eller Lucy virker til å i det hele tatt vurdere mulighetene for at hva sønnen prøver å formidle er sant. Til tross for alt dette velger Norman å forsette den nye hverdagen deres ettersom han til syvende og sist får et høyt lønnspålegg for dette oppdraget. Kanskje skulle den lille familien sett advarslene, for under bena deres venter noe fryktelig. 


Trailer:


House By The Cemetary er den tredje delen av den uoffisielle Gates Of Hell Triologien til Fulci. De to andre filmene i triologien er City Of The Livind Dead og The Beyond. 

 
Dette er nok en fim som har blitt klippet sønder og sammen opp I gjennom årene. Når filmen ble gitt ut i Storbritannia i sin tid var versjonen kuttet med flere minutter. Litt senere endte den (ikke overaskende) opp på den velkjente Video Nastys listen og ble forbudt. Når filmen ble offisielt utgitt i 1988 var den klippet med over 5 minutter, mens utgaven som ble utgitt i 1992 hadde kuttet ca 7,5 minutter fra den originale kino versjonen. 
 

Denne versjonen var ganske forvirrenede i og med at et par plotpunkter rett og slett ble klippet bort fra filmen. Filmen ble ikke gitt ut uklippet før i 2009, da Arrow video gav ut filmen. Utgavene som kom etter dette har alle vært uklippet. 


Lucio Fulci er nok ikke den regissøren I verden som er best på historie/karakter oppbygging og mange føler at dette er de største manglene/svakhetene I hans filmer. Derimot er han glimrende til å lage spennende sekvenser og scener hvor man virkelig føler at spenningen er til å ta og føle på. Han er også meget nøye på at de såkalte "gore-effektene" skal se så bra ut som mulig.


 Som I de fleste Italienske filmer fra denne tidsperioden er musikken I også denne filmen glimrende og virkelig stemningsskapende. Walter Rizzati er mannen bak musikken her, og han har laget musikken til mange andre filmer også, men da først og fremst Italienske B-filmer.


Skuespillerne I filmen gjør en god jobb, selv om unge Giovanni Frezza som også spilte i Manhattan baby er litt slitsom til tider. Nok en god Fulci film med gode lokasjoner, en underholdende historie og nok gørr til å blidgjøre de som setter slikt i fokus.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar