onsdag 10. oktober 2012

Dag 10 - SS Lager 5: L'inferno Delle Donne (SS Camp 5: Women's Hell )


Dagens film er den italienske filmen SS Lager 5: L'inferno Delle Donne (Bedre kjent under sin engelske tittel SS Camp 5: Women's Hell ) fra 1977. Filmen er regissert av Sergio Garrone og har Paola Lelio, Giorgio Cerioni, Rita Manna og Paola Corazzi i hovedrollene. 


Synopsis: Leir 5 er slutstasjon for Nazistenenes kvinnlige krigsfanger. Når de ankommer leiren deles de opp i grupper. Enten blir de sexslaver for de tyske soldatene, eller benyttes som forsøkskaniner i forskningseksperimenter. Oberst Strasser syrer leiren utifra sine egen syke lyster og tviger en jødisk doktor å hjelpe han med grusomhetene. Men alt forandrer seg når motstandskvinnen Alina blir fange i leiren. 
SS Camp 5 er helt tydelig inspirert av de Canadiske Ilsa filmene, som jeg har gjennomgått noen tidligere år her på bloggen.


I følge IMDB er det hele 244 personer som har gitt en karakter til denne filmen, så den er nok helt klart ikke en av de best kjente filmene innenfor denne sjangeren. 


SS Camp 5: Woman's Hell var skutt rett etter at de var feridige med å lage SS Experiment Love Camp, så flere av skuespillerne og scenene er med i begge filmene. Lavbudsjett så det holder med andre ord. 


Hovedforskjellen på denne og flere andre filmer jeg har sett i samme sjanger er at denne filmen føltes mer rå og brutal. Filmen starter med å vise ekte scener fra konsentrasjonsleire, noe som jeg i alle fall syntes var ganske unødvendig. Disse scenene gir ingenting ekstra til filmen og er i grunn bare nedverdigende mot både de som er med i disse klippene og deres familier. I tillegg er jeg nok rimelig sikker på at de få personene som setter seg ned og ser denne filmen ikke ser på den for å få en hitorietime i hvordan disse konsentrasjonsleirene VIRKELIG var. 


Filmen inneholder såklart de sedvanlige nakenscene /torturscenene som tydeligvis er obligatoriske i denne typen filmer, men de har i grunn feilet på så godt som alle punkter, dessverre. 

 

Helt klart en film for MEGET spesielt interesserte, og i bunn og grunn en av de dårligere filmene innenfor denne sjangeren,.


Terningkast:


2 kommentarer:

  1. Kort og grei konklusjon. Og du var ikke blant de "Meget interesserte" en gang.. :P

    SvarSlett
  2. Når ikke en gang jeg er interresert, så er det dårlige greier ja ;-)

    SvarSlett