lørdag 27. oktober 2012

Dag 27 - I Corpi Presentano Tracce Di Violenza Carnale (Torso)

 


Dagens film er den italienske filmen I Corpi Presentano Tracce Di Violenza Carnale (eller det. litt kortere navnet som er mer brukt nemlig Torso) fra 1973. Filmen er regissert av Sergio Martino og har John Richardson, Luc Merenda, Tina Aumont og Suzy Kendall i hovedrollene. 


Synopsis: Fire unge vakre studentvenninner møtes i en øde villa for å studere italiensk kunsthistorie. Det tar naturligvis ikke lang tid før bøkene erstattes av fest, og for noen av jentene, erotikk? Men de unge jentene legger ikke merke til øynene som observerer dem fra det øde landskapet bak villaen, og de rekker ikke å reagere når de en etter en møter deres blodige skjebne. 
Denne filmen er vistnok en av pionerrene innenfor Giallo sjangeren når den kom ut og mange av virkemidlene I filmen slik som den innviklede handlingen, at mordern har sorte hansker, den subjektive kameraføringen og de blodige mordenen. 


Torso er en av Martino mest kjente filmer utenfor Italia og ble en større hit I utlandet enn I hans hjemland Italia. 


Denne filmen ble klippet ganske kraftig når den ble utgitt, så mange av disse scenene som I senere tid har blitt lagt til i filmen igjen har ikke engelsk lydspor, her er det da Italiensk lydspor med tekst istedet. 


Hovedrolleinnehaver Suzy Kendall gjør en meget god jobb her og hennes prestasjon her er nesten på høyde med hennes hovedrolle I Dario Argentos L'uccello dalle piume di cristallo som også er en film som er verdt å sjekke ut. 


En meget god film som er overaskende grafisk, men med en god historie og en god oppbyggning. Filmen er av mange sett på som en tidlig forløper til Slasher filmene som kom på 80-tallet, dette grunnet den store mengden med grafiske mord og en nesten like stor del med nakenhet.


Helt klart en film som er verdt å sjekke ut, hovedsakelig på grunn av den meget god historien i filmen. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar