tirsdag 23. oktober 2012

Dag 23 – Zombie Holocaust

 

Dagens film er den Italienske filmen Zombie Holocaust fra 1980. Filmen er regissert av Marino Girolami og har Peter O'Neal, Sherry Buchanan, Alexandra Delli Colli og Ian McCulloch i hovedrollene.


Synopsis: Peter Chandler (Ian McCulloch) og Lori Ridgeway (Alexander Delli Colli) finner spor av en menneskeetende kult i New York. Blodig begivenheter leder dem til den ille karibiske øya Kito, hvor de møter den sære Dr. Obrero, og er snart i klærne på en stamme av frådende kannibaler. Stammefolkene må flykte når en gruppe levende døde dukker opp, og da det viser seg at den gode doctor vet mer om zombienene enn hva han vil ut med, befinner Peter og Lori seg midt i et blodig mareritt av grusomme eksperimenter, bisarre ritualer og hårreisende redsel! 


Trailer:

I og med at Zombi II og Emmanuelle and the Last Cannibals viste seg å være store suksesser når de ble utgitt I henholdsvis 1979 og 1977 fikk produsent Fabrizio De Angelis en ide. Han ønsket å kombinere ideene fra disse to filmene inn I en film. Han tok da historien fra Zombie II og la til cannibaler I historien.


Zombiene I denne filmen er veldig like de fra Zombie II, men I denne filmen spiser de ikke menneskene, dette er det kannibalene som tar seg av. 


Det er flere likheter med denne filmen og Zombie II deriblant:

  • Ian McColloch og Dakar spiller I roller som er tilnærmet lik deres roller fra Zombie II.
  • Begge filmene starter med bevis på kannibalisme I et likhus og karakteren til McColloch må så reise til en tropisk øy for å etterforske.
  • Begge filmene neder på mer eller mindre samme måte.
  • Begge filmene benytter mange av de samme lokasjonene.
  • Zombie Holocause bruker flere av scenene fra Zombi II. 

Zombie Holocaust var ikke på listen over «video Nastys» selv om mange tror dette. Filmen ble derimot forbudt i 1980 og var totalfobudt i Storbritania frem til år 2000. 
Musikken i filmen er faktisk heller ikke originalt laget til filmen. Soundtracket som ble brukt er samme musikken som ble brukt i Emmanuelle and the Last Cannibals fra 1977. 

 
Zombie Holocaust har jo (ikke overaskende) mange av elementene fra Zombi II som var en god film, men alt er mye dårligere for å si det på den måten. Historien er ikke like god, skuespillerne virker ikke så engasjerte og zombie/kanibal scenen er ikke godt nok laget for å si det slik.


Jeg må også si at jeg er skuffet over kvaliteten på på min DVD-utgave fra Another World Entertainment. De fleste andre filmene fra samme serie har blitt pusset opp og så bra ut, men denne trorjeg det har blitt gjort lite med. Det føles nesten som om man sitter å ser på en VHS kopi av filmen. 

 
Det er ikke bare å ta elementene fra et par populære filmer og legge de sammen for å lage en god film, skuffende greier.


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar