torsdag 18. oktober 2012

Dag 18 - Sotto Il Vestito Niente (Nothing Underneath)


 

Dagens film er den Italienske filmen Sotto Il Vestito Niente (eller Nothing Underneath som er den engelske tittelen) fra 1985. Filmen er regissert av Carlo Vanzina og har Nicola Perring, Renée Simonsen, Tom Schanley og Donald Pleasence i hovedrollene.


Synopsis: Filmens handling er lagt til den fasjonable moteverden i Milano, hvor en seriemorder dreper unge og vakre toppmodeller med sylskarpe sakser. En ung amerikaner ankommer motemetropolen for å beskytte sin søster Jessica som arbeider som modell. Han opplever fort skyggesiden av jet-set livet... Og snart er morderen også ute etter han. 


Trailer:


På 80-tallet var danske Renée Toft Simonsen en av de mest ettertraktede internasjonale toppmodellene innenfor motebransjen. Foruten å gå på catwalken spilte hun også inn to filmer i Italia. 


En av dem er denne filmen, mens den andre var Via Montenapoleone fra 1986. Simonsen gav opp både film og modellkarrieren i 1989 og dro tilbake til Danmark igjen, for å fokusere på familien. Hun har nå gitt ut en hel rekke barnebøker om Karla, og 2 av disse har faktisk også blitt filmatisert.


Denne filmen inneholder mange gode karaktertrekk ved Giallo sjangeren som, god musikk, god kameraføring, pene lokasjoner og oppfinnsome mord. I tillegg har man en historie med masse spennende tvister.


En av tingene som kanskje vil skuffe de store Gaillo fansen er at filmen er mordene i filmen er ganske kjedelige og intetsigende (i alle fall i forhold til andre filmen i samme sjanger). Men ser man bort fra akkurat det så er filmen godt satt sammen og har en såpass interessant historie at akkurat mordene ikke er så vesentlige. 


 
Tom Schanley og Donald Pleasence gjør noen gode rolletolkninger her og er overbevisende i sione roller som Bob Crane og Commisioner Danesi. Man ser ikke så mye til Donald Pleasence men det lille han er med gjør iallefall inntrykk.


Filmen er veldig 80-tall både i form og utrykk, og selv om jeg personlig ikke er så overbegeistret for så mye musikk fra dette tiåret, så er soundtracket fra filmen faktisk overraskende godt. Filmen starter ganske rolig med en oppbygging, men etterhvert blir det mer underholdende. 


En ganske standard Giallo, men mer en god nok til å underholde i 1,5 timer.

Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar