mandag 29. oktober 2012

Dag 29 - La casa dalle finestre che ridono (House With The Laughing Windows)Dagens film er den Italienske filmen La casa dalle finestre che ridono (eller House With The Laughing Windows som er den engelske tittelen på filmen). Filmen er regissert av Pupi Avati og har Giulio Pizzirani, Gianni Cavina, Francesca Marciano og Lino Capolicchio i hovedrollene.


Synopsis:Stefano, en ung restaurerer får i oppdrag å redde et maleri av maleren Legnani. Legnani var etter sigende mentalt forstyrret og malte personer som var nær døden eller i stor smerte. Dette faktum sammen med den merkelige atmosfæren i landsbyen Ferrara fører Stafano inn i en mareritt-aktig tilværelse, som etterhvert vil forandres til ren skrekk. 
Pupi Avati er en mann som etterhvert har opparbeidet seg et rykte asom en meget talentfull Italiensk regissør. Han har regissert godt over 40 filmer og mange av de har blitt meget populære. House With The Laughing Windows var hans fjerde film, og hans første populære film. 

 
En meget god Italiensk Giallo med en god historie og en god oppbygging. Den har ikke like mye grafiske scener som mange av de andre filmene I samme sjanger, men det er heller ikke det viktigste her. Det er historien som er drivkraften I denne filmen. 


Den første timen brukes til å bygge opp hele historien, for her skjer det ikke stort (bortsett fra åpningscenen da så klart). Dette er noe man ikke ser så mye av i moderne filmer nå til dags hvor det skal gås rett til poenget og rett til de actionfylte scene med en gang.


Skuespillet i filmen er overraskende godt og spesielt Lino Capolicchio og Francesca Marciano gjør noen virkelig gode rolletolkninger her. 


Musikken i filmen må også her nevnes. Mesteparten av filmens musikk består kun av et paino-lydspor som er virkelig stemningsfylt og tidvis ganske skremmende. Bra saker.


Det er noen plot poenger i filmen som man aldri får forklart, som m an blir sittende å stusse litt på, men det er ikke så mange eller så viktige at det ødelegger filmen.


Alt i alt en god film, som har en god historie og en god oppbygning.


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar