mandag 15. oktober 2012

Dag 15 - Lo Squartore Di New York (The New York Ripper)


Dagens film er den italienske filmen Lo Squartore Di New York (Eller The New York Ripper som den er kjent som på engelsk). Filmen er regissert av Lucio Fulci og har Jack Hedley, Almanta Keller,Andrew Painter og Howard Ross i hovedrollene.


Synopsis: En brutal seriemorder er løs i New Yorks slibrige underverden. Vakre, unge kvinner finnes slått i hjel og slaktet på de mest bestialske måter. Inspektør Williams fra NYPD følger blodsporet fra Staten Island-fergen til snuskete sexshows på Times Square, og hvert nye, bestialsk mord blir en sadistisk hån mot politiet i Fulcis mest kontroversielle film noensinne, og den groveste og mest beryktede ”giallo” i sjangerens historie. 


<

The New York Ripper ble forbudt I mange land verden over, eller så ble den utgitt som en såkalt "X-rated movie" etter at den ble klippet ned. I Storbritannia har det faktisk enda ikke blitt utgitt en usensurert utgave av filmen, til og med 2011 DVD og Blu-Ray utgavene av filmen er sensurert. 


Etter at filmen ble gjennomgått av BFBC før visning på kino ble filmrullenepolitieskortert ut av landet, etter klar beskjed fra James Ferman som var chairman i selskapet, for å forsikre seg om at de forlot landet så fort som mulig. 


Min utgave er fra Another World entertainment og helt uklippet, noe som spilletiden på 97 minutter viser. Det er på ingen måte 100 % nødvendig for meg å se en utgave som er usensurert for å se mest mulig blod og gørr, men jeg syntes det er greit å kunne se filmen slik den originalt ble laget.


En av mordscenene i filmen var opprinnelig lenger og mer grusom, men det er uvisst hor det har blitt av denne forlengede scenen. Det eneste beviset man har for at denne scenen en gang eksisterte er bilder fra et japansk DVD-cover. 


New York Ripper er beryktet som den “groveste” av alle Giallo filmene som er laget og dette kan jeg langt på vei være enig I. New York er virkelig et brutalt sted I denne filmen og mordene er virkelig brutale.


En person jeg virkelig vil trekke frem I denne filmen er Jack Hedley I rollen som Fred Williams. Han gjør en strålende jobb I hovedrollen og dette er virkelig en av høydepunktene I hans filmkarriere.
Om man skal kritisere filmen for noe så må det være dte faktum at dubbingen noen steder ikke er så velgjort, men dette er ikke nok til å frarøve denne filmen et meg et godt ternigkast.


Om du vil sjekke ut en meget god, men utrolig brutal film er denne helt klart verdt å sjekke ut. Helt klart en av Fulci's beste filmer. 

 Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar