søndag 7. oktober 2012

Dag 07 – Twins Of Evil


Dagens film er den Britiske filmen Twins Of Evil fra 1971.Filmen er regissert av John Hough og har Damien Thomas, Katya Wyeth, Mary Collinson og Peter Cushing i hovedrollene.


Synopsis: En religiøs sekt ledet av Gustav Weil jakter på kviner som er mistenkt for å drive med Heksekunst. Unge Katy, Gustav's niese involverer seg i en djevelsk kult og blir et instrument i heksejakten. 


Trailer:


Vel, en god tradisjon skal ikke brytes, og som de tidligere årene er det også i år med en Hammer Horror film. Filmen passer vel egentlig ikke helt inn i konseptet mitt for året, på noen som helst måte. Men det er greit å få et avbrekk med noe litt annet sånn innimellom. I tillegg har man jo i denne filmen både hekser og vampyrer, samt (med tanke på når filmen er laget) relativt lettkledde damer.


Dette er den tredje filmen i den såkalte Karnstein triologien som består av The Vampire Lovers, Lust For A Vampire og Twins of Evil. Denne er regnet som en såkalt Prequal i og med at designet på filmen er lagt til tidlig 1800-tallet. 


Twins of Evil er løst basert på fotellingen Carmilla av Sheridan Le Fanu fra 1872. Boken er vel i det store og hele en vampyrfortelling, men Hammer syntes tydeligvis at de hadde brukt dette virkemiddelet litt mye i det siste så de slang på en heksehistorie i filmen også. 


Hovedrolleinnehaver Peter Cushing gjør som alltid en glimrende jobb. Nå har ikke jeg sett alt Cushing har gjort, men i mine øyne er det jeg har sett av han iallfall alltid bra. Kanskje bortsett fra hans aller siste film Biggles hvor han var tydelig ukomfortable og langt nede. 


Som alltid får man denne gode «Hammer-utseende» på filmen. Den gotiske atmosfæren er utrolig pen å se på, og jeg har absolutt ingen problemer med å forsteille meg at jeg er i England på tidlig 1800-tall for å si det slik. Her har man både gravstøtter, tåke, mørke skoger og kirkegårder. Alt som hører med i en klassisk Hammer film.

 
 
Filmen i seg selv er godt laget og historien er meget underholdende. Madeleine og Mary Collinson gjør noen overaskende gode roller som Frieda og Maria i denne filmen. Hovedgrunnen til at de i det hele tatt fikk rollene var nok deres opptreden i Playboy året før filmen ble utgitt. 


En underholdene og god film som helt klart vil bligjøre Hammer fansen, og vel verdt en titt for andre som vil se en stemningsfull gotisk skrekkfilm.


 Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar