onsdag 31. oktober 2012

Dag 31 – Halloween III – Season Of The Witch


Dagens film er den amerikanske filmen Halloween III – Season Of The Witch fra 1982. Filmen er regissert av Tommy Lee Wallace og har Michael Currie, Dan O'Herlihy, Stacey Nelkin og Tom Atkins i hovedrollene. Synopsis: Legen Challis etterforsker et mystisk dødsfall sammen med offerets datter. Etterforskningen leder ham til et avsidesliggende samfunn der den irskættede industrimagnaten Cochran produserer halloween-masker i stor skala. Challis oppdager senere, til sitt sjokk, at de som er ansatt på fabrikken er roboterr. Etterhvert som han finner ut mer blir han klar over Cochrans djevelske plan. Denne planen skal iverksettes under Halloween-feiringen i USA og er tett knyttet opp mot en mystisk medaljong som er festet på alle Halloween-maskene, som er nå er distribuert over hele landet. 


 
Halloween 3 er på mange måter uskuddet i Halloween film-serien. Etter Halloween 2 hvor Michael Myers helt klart var død og begravet fant filmselskapet og John Carpenter ut at de ønsket å lage flere filmer i Halloween serien. Ideen var da å ha historier i de forskjellige filmene som dreide seg om hendelser rundt Halloween høytiden. Halloween 3 ble aldri noen suksess og hovedgrunnen til dette var nok rett og slett at det ikke var noen sammenheng mellom denne filmen og de to foregående,samt at den manglet Michael Myers. Publikum kom ikke for å se filmen og de nærmest krevde at Michael Myers skulle vært med i filmen, noe han senere var i oppfølgerne som kom etter. 
Jeg skal være den første til å innrømme at jeg var en av de som mislikte denne filmen, nettopp av de punktene som er nevnt over. Hadde de derimot kalt filmen for «Season Of The Witch», «Halloween Night», «Murder On Halloween» eller «This Is Halloween» eller noe slikt så hadde de nok fått mer aksept for filmen, rett og slett fordi filmen i seg selv er ganske underholdende og veldig annerledes enn mye annet som er laget rundt samme tema. Skuespillerne gjør en god jobb og Dan O'Herlihy spiller glimrende i rollen som Conal Cochran. Man får virkelig inntrykk av at denne fyren er klin gæærn for å si det sånn.Musikken (ja den må nevnes igjen) er glimrende i også denne filmen, og John Carpenter kan virkelig dette med å lage skummelt musikk basert på noen enkle synth noter. 


 
Filmen er veldig mørk, dyster og blodig, og konseptet de bruker i filmen er i grunn ganske interessant. Å bruke Halloween-masker til å ta livet av alle barna i USA er i grunn en ganske morbid tanke i seg selv. 


 
En helt ok film, som ville fått bedre omtale om den hadde hatt et annet navn. 

 
 
Terningkast:
Da gjenstår det bare å takke for i år, så får vi se om det blir noe av til neste år, Julefilmfestivalen starter iallefall opp 1. Desember i år som i fjor :-)  Vi ses der.

3 kommentarer:

  1. Gratulerer med en vel gjennomført filmfestival!

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. gotta love 'em all these Halloween movies :) & it's too bad and sad that nobody makes this kind of festivals where I live :/ oh well .. I like the blog btw :)

    SvarSlett