søndag 14. oktober 2012

Dag 14 – Zombi 3 (Zombie Flesh Eaters 2)


Dagens film er den Italienske filmen Zombi 3 (Eller Zombie Flesh Eaters 2 som den er bedre kjent som her) fra 1988. Filmen er regissert av Lucio Fulci og har Ulli Reinthaler, Massimo Vanni, Beatrice Ring og Deran Sarafian i hovedrollene. Synopsis: Et infisert lik... Tusenvis av levende døde... Liket av en terrorist, som er infisert av et stjålet kjemikalie, isoleres av det amerikanske militæret. Da myndighetene kremerer liket, slippes giften ved et uhell ut i atmosfæren. Snart kaster horder av muterte og kjøttetende zombier seg over den intetanende befolkningen. En liten gruppe soldater må sammen med en noen turister barrikadere seg på et hotell og bekjempe de blodtørstige og aggressive levende døde…

Tilbake til zombiene igjen. Som før nevnt så er denne den eneste av oppfølgerne til Zombi 2 hvor Fulci selv hadde regien. Filmen har aboslutt ingenting med forgjengern på noe som helst vis, den eneste likheten er faktisk at begge filmene har zombier i seg. That's it. 


Filmen ble aldri så poppulær som Zombi 2 og fikk aldri noe kinovisning utenfor Italia.
Fulci er oppsatt som regissør av filmen og har navnet sitt i credits-scrollen før filmen. Men han måtte gi seg med filmingen etter noen uker på grunn av sykdom. Etter sigende på grunn av helseskade fra de Filippinske innspillingslokasjonene. 


Dermed måtte noen andre komme inn og fullfører filmingen, og hvem andre ble da spurt en Bruno Mattei. Filmen fikk da et ganske annet preg en det Fulci hadde startet med i og at Mattei laget en mer actionpreget zombiefilm. Men i et intervju sa Mattei at rundt 60% av den ferdige filmen er Fulci sitt materiell og at han selv så på det som en Fulcifilm, og ikke hans egen. 


Filmen er ikke så elendig som mange vil ha det til, «gore» scenene er overbevisende laget og det er både underholdende og noe nytt at ikke bare menneskene har blitt zombier, men også fugler og fisker og andre dyr.

 

Temasangen i filmen er slettes ikke dum, men den blir spilt så godt som HELE tiden og dette blir etterhvert forferdelig slitsomt å anmassende.
Så alt i alt en helt ok Zombiefilm men ikke like god som forgjengeren.
Terningkast:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar