tirsdag 16. oktober 2012

Dag 16 – Non Ho Sonno (Sleepless)
Dagens film er den Italienske filmen Non Ho Sonno ( Sleepless som den er kjent som på engelsk) fra 2001. Filmen er regissert av Dario Argento og har Roberto Zibetti, Chiara Caselli, Stefano Dionisi og Max von Sydow i hovedrollene.


Synopsis: En eldre pensjonert politidetektiv og et ungt amatør detektiv team slår seg sammen for å finne en seriemorder som morder folk i Torin, etter en 17 års lang pause. 


Trailer: 


Min utgave fra Arrow video er en uklippede utgaven, og jeg kan ikke helt se hvorfor denne filmen skulle klippes I det hele tatt. Joda, det er noen litt blodige scener her, men filmen er tross alt fra 2001, og da var ting litt annerledes en de var på 70-tallet.


Men alikevel så ble den første utgaven som ble gitt ut I USA av Artisan Entertainment klippet ned med godt over et minutt.


Max Von Sydow gjør en god jobb I hovedrollen her, og jeg syntes det er synd at han ikke fikk flere store hovedroller tidlig I sin karriere. Joda han spilte I flere Bergmann filmer og hadde en viktig rolle I Exorsisten, men han fikk liksom aldri helt det store gjennombruddet. 


Sleepless er en meget god film, med en spennede handling og en god historie. Filmen er ikke helt på høyde med hans store klassikere fra 79-tallet, men helt klart en meget god Giallo. 


En liten funfact er at diktet som er en gjennomgangs-figur I denne filmen ble skrevet av Argentos skuespiller datter Asia. 


Det eneste som er kjedelig med filmen er at dubbingen er utrolig dårlig utført, og jeg skulle på mange måter ønsket at dette hadde blitt gjort litt bedre. Den er faktisk såpass aille at man virkelig sitter og fokuserer på det gjennom filmen, og det er ikke bra.


Musikken her er laget av Goblin, og er meget bra, absolutt verdt å sjekke ut soundtracket til denne filmen. 


Uten tvil en meget god film, som absolutt er verdt å sjekke ut. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar