søndag 21. oktober 2012

Dag 21 - Deliria (Stage Fright)


Dagens film er den Italienske filmen Deliria (bedre kjent under den engelske tittelen Stage Fright) fra 1987. Filmen er regissert av Michele Soavi og har Robert Gligorov, Domenico Fiore, Barbara Cupisti og David Brandon i hovedrollene. 


Synopsis: Peter (David Brandon) jakter sitt store gjennombrudd i musikalverdenen, og kjører sine unge skuespillere hardt for å gjøre dem klare til den nært forestående premieren av hans nye verk. Samtidig har en psykopatisk massemorder rømt fra et nærliggende psykiatrisk sykehus og funnet vegen til teateret hvor de øver. Når teatertruppen finner en av sine utenfor lokalet med en hakke gjennom hodet låser de seg inne for å kunne øve i fred, men det viser seg raskt at morderen er låst inne sammen med dem.


Trailer:


Stage Fright er faktisk debut filmen til Michele Soavi (om man ser bort fra dokumentaren: Dario Argento's World of Horror og kortfilmen The Valley. Filmen er overaskende god og viste at Soavi var en man å sjekke ut. Som noen kanskje husker så var årets åpningsfilmen laget av Soavi, nemlig Dellamorte Dellamore. 


Soavi sluttet i filmbransjen etter Dellamorte Dellamore for å ta seg av sin syke sønn, men han gjorde comback i 2007 med dramaet Milano Palermo - Il ritorno, og fansen venter spent på om Soavi noengang vil komme tilbake til skrekk sjangeren


Settingen som filmen er satt i, nemlig teateret er en glimrnde lokajosn for å lage denne typen film, og jeg forstår ikke hvorfor ikke flere bruker denne tematikken i filmer nå til dags. 


Filmen er en meget god Giallo, som bruker mange av de kjente virkemidlene fra 70-tallet, men satt i en ny setting. Musikken er også glimrende i denne filmen og virkelig verdt å få med seg. Slutten på filmen er vistnok laget som et homage til liggnede filmer i sjangeren, men jeg føler at denne på en måte ødelgger litt av oppbyggningen av filmen desverre. 


I og med at Soavi jobbet som assistent under Dario Argento er det flere likhetstrekk mellom denne filmen og Argento sine tidligere filmer, noe som på ingen måte er å forakte. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar