mandag 22. oktober 2012

Dag 22 – Gli Occhio Freddi Della Paura (Cold Eyes Of Fear)


Dagens film er den Italienske filmen Gli Occhio Freddi Della Paura ( Cold Eyes Of Fear er den bedre kjente engelske tittelen på filmen) fra 1971. Filmen er regissert av Enzo G. Castellari og har Julián Mateos, Dernando Rey,Frank Wolff og Giovanna Ralli i hovedrollene.Synopsis: Patrick har akkurat plukket opp en prostituert pike i Londons Soho-kvartal. Kort tid etter blir de begge kidnappet og holdt innesperret på en hytte eid av onkelen til Patrick. Onkelen er en korrupt dommer, og det er han kidnapperne egentlig er ute etter. Onkelen sin ankomst nærmer seg. Hvordan kan Patrick komme ut av kidnappernes jerngrep? Hvordan henger det hele i virkeligheten sammen? 


Trailer:


Enzo G. Castellari er for meg best kjent for sin film Inglorious Basterds som han laget i 1978. Men han har laget en god del andre filmer som absolutt er verdt å få med seg, da blant annet Il giorno del Cobra, Il cittadino si ribella og I guerrieri del Bronx. 


Filmen har en underholdende historie og både Frank Wolff og Giovanna Ralli gjør noen gode roller som Arthur og Anna. 


Jeg begynner egentlig å bli litt lei av å skrive om musikken i så godt som alle filmene jeg ser, men også i denne filmen er det glimrende musikk. Nok en gang laget av Ennio Morricone, men denne gangen et skikkelig seigt Jazz soundtrack som hørtes glimrende ut og som passer ordentlig godt inn i filmens atmosfære. 


Cold Eyes Of Fear er av mange omtalt som en Giallo go den er også en del av Another World Entertinaments Gaillo Series, men denne filmen er strengt talt ikke en Giallo. Jeg vil heller omtale den som en god Italiensk Thriller. 


Filmen starter veldig rolig og de første 20 minuttene skjer det strengt talt ingenting interressant, men heldigvis tar filmen seg opp etthvert. En ting som er verdt å merke seg er at filmens lokasjon er satt til London, noe som er uvanlig for disse Italienske filmene. 


En ting som er merkelig med min DVD utgave er at det virker som om de har kuttet de første 10 sekundene av filmen, for filmens tittel mangler rett og når filmen startet. Den første teksten man får opp er navnet til en av skuespillerne i filmene. Merkelige greier. 


Filmen er nok ikke helt på høyde med mange av de andre filmene fra samme tidsperiode og sjanger, men er på ingen måte noen dårlig film.


Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar