mandag 13. oktober 2014

Dag 13 – Invasion Of The Body Snatchers (1956)


Dagens film er den amerikanske filmen Invasion Of The Body Snatchers fra 1956. Filmen er regissert av Don Siegel og har Carolyn Jones, Larry Gates, Dana Wynter, Kevin McCarthy i hovedrollene.


Synopsis: Handlingen er lagt til den oppdiktede byen Santa Mira i California, hvor den lokale legen Dr. Miles Bennell (Kevin McCarthy) opplever å få besøk av en rekke pasienter som anklager sine kjære for å være bedragere. Den merkelige frykten hos stadig flere av byens borgere blir av byen psykiater avfeid som irrasjonellt massehysteri, noe som Dr. Bennell til å begynne med slår deg til ro med. Men ved hjelp av sin venn Jack Belicec oppdager han snart at frykten er høyst reel og at byens befolkning faktisk er i ferd med å bli erstattet av mystiske «frø-skapninger» som «tar over» kroppene til menneskene i byen. «Frø-skapningene» er identiske med virkelige mennesker av utseende, men har ingen motforestillinger mot å drepe. Det eneste som skiller dem fra virkelige mennesker er deres mangel på følelser. Sammen har de ett mål: å erstattet hele menneskeheten.

Trailer:

Invasion Of The Body Snatchers er basert på den glimrende boken The Body Snatchers av Jack Finney, som ble gitt ut 2 år tidligere. 

 
Skuespillet her er også meget godt, og da spesielt Kevin McCarthy og Dana Wynter som vel begge to først og fremst vil bli husket for nettopp denne filmen. 

 
Regissør Don Siegel ønsket egentlig å ha en annen avslutning på filmen siden han følte at slutten på filmen var for positiv. Men han fikk ikke trumfet gjennom dette til film selskapet som insisterte på at filmen skulle ende positivt. Men Siegel fikk iallefall publikum med seg for mange av de som så filmen på kino var enige om at filmen hadde vært bedre med en annen avslutning. 

 
Filmen har kanskje ikke holdt seg like godt som andre filmer fra samme tid, men man må så klart sette seg inn i både dagligliv og tankemønster rundt 1956 for å få mest mulig ut av filmen. For i 1956 var nok dette temmelig skumle saker. 

 
Filmen ble i 1994 valgt ut av Library Of Congress til å være historisk viktig innenfor filmhistorien og har nå gått inn i United States National Film Registry for preservering. 

 
Enn meget god film som er vel verdt å sjekke ut for fans av tidlig Sci-fi og skrekk. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar