lørdag 25. oktober 2014

Dag 25 – I Spit On Your Grave (1978)


Dagens film er den amerikanske filmen I Spit On Your Grave fra 1978 . Filmen er regissert av Meir Zarchi og har Anthony Nichols, Richard Pace, Eron Tabor og Camille Keaton i hovedrollene.


Synopsis: Jennifer Hill (Camille Keaton) er en forfatter som reiser ut på landet for å fullføre sin kommende bok. En fredelig dag mens Jennifer padler i en kano, blir hun fanget av fire lokale karer for deretter å oppleve noe av det verste en ung kvinne kan oppleve.
Trailer
:

Dagens film er altså I Spit On Your Grave, eller Day Of The Woman som den egentlig heter. Filmen ble lansert i 1978 med tittelen «Day Of The Woman» men gjorde det dårlig på kinovisningene. 

 
I 1981 bestemte distributør Jerry Gross å utgi filmen igjen da under navnet «I Spit On Your Grave» og denne gangen fikk filmen mye publisitet og ble mye mer besøkt. 

 
Regisøer Mair Zachi mislikte den nye tittelen på filmen meget sterkt så han insisterte på at filmen skulle få undertitelen «A.K.A Day Of The Woman» på alle kinoplakater. Den velkjente filmkritikkeren Roger Ebert mener forøvrig at dette er den dårligste filmen som noensinne er laget. 

 
Filmen er vel kanskje best kjent for den 25 minutter lange voldtekts scenen i filmen, som er ganske hard å komme seg igjennom. To av de som jobbet bak kamera sluttet underveis i innspillingen av filmen på grunn av denne scenen, noe som sier sitt. 

 
Hovedskuespillerinnen Camilla Keaton gjør en meget god rolletolkning i denne filmen. Hun spiller meget godt her og man føler virkelig med henne i løpet av filmens spilletid. En liten funfact er at hun er grand-niesen til den anerkjente komikren Buster Keaton. 

 
Filmen har forøvrig ikke noe soundtrack, noe som er ganske uvanlig for en film på denne tiden. Den eneste musikken som kan høres i filmen er såkalt «naturlig» musikk som kommer fra en platespiller, et munnspill og bakgrunnsmusikk i butikken. 

 
Historien her er hverken nyskapende eller fantastisk, men den fungerr helt greit til en film innenfor sin sjanger. 

 
En meget overbevisende film som er tøff å kome seg igjennom, men vel verdt å se. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar