søndag 19. oktober 2014

Dag 19 – House Of Wax (1953)


Dagens film er den amerikanske filmen House Of Wax fra 1953. Filmen er regissert av Andre De Toth og har Carolyn Jones, Phyllis Kirk, Paul Picemi og Vincent Price i hovedrollene.


Synopsis:
En voksskulptør som blir gal når en brannstifter ødelegger livsverket hans. Siden han ikke lenger kan bruke de forbrente hendene sine, finner han på en ny og morderisk måte å lage nye voksskulpturer på. 
 
Trailer:

Da er det tid for litt klassisk skrekk med Vincent Price I hovedrollen. Price var på denne tiden mannen å hente inn til filmen din om du trengte en god karakter i skrekkfilmene dine på 50 og 60-tallet.


Premisset for filmen er meget godt slik jeg ser det, men jeg føler likevel at filmen ikke helt leverer det man forventer. Det er for lite fokus på det jeg mener er hovedkarakteren i filmen, Henry Jarrod og for mye tid blir brukt på all verdens annet uvesentligheter. 

 
Men de delene som innbefatter Jarrod er meget gode og Prive gir virkelig en god tolkning av denne gale mannen. Price gjør alltid en god rolletolkning og det gjør han også i denne filmen. 

 
Charles Bronson gjør også en av sine tidlige roller i denne filmen og spiller godt som «Igor». Godt de ikke fant på et generisk assistentnavn iallfall.


Settingen til filmen er veldig god og jeg liker selve voksmuseet veldig godt. Filmen har ikke de store «skrekk» scenene, men har både god stemning og et godt premiss. 

 
Dette var også en av de første 3D filmene som ble produsert av et stort Studio. Warner Bros mente dette ville være en god film å lage i 3D. Det er et par scener i filmen som man ser godt at er lagt til kun for å utnytte 3D effektene. Blant annet en artig sekvens med en liten ball som sikkert var effektivt når man så filmen på kino. 

 
Slettes ingen dårlig film, men for lite Price gjør at filmen ikke får helt toppkarakter, men vel verdt å sjekke ut. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar