søndag 5. oktober 2014

Dag 5 – The Hills Have Eyes (1977)


Dagens film er den amerikanske filen The Hills Have Eyes fra 1977 . Filmen er regissert av Wes Craven og har Russ Grieve, Janus Blythe, Michael Berryman og John Steadman i hovedrollene.


Synopsis:
En familie er på vei gjennom et øde ørkenområde da de klarer å krasje bilen. To av familien sine medlemmer starter å gå i hver sin retning for å skaffe den nødvendige hjelpen, mens resten av familien venter tålmodig i solsteken. Det ingen vet er at noen lusker på familien fra de nærliggende fjellene og snart bryter helvete løs for familien. 
 
Trailer:

Inspirasjonen til denne filmen kom vistnok fra Sawney Bean sin historie «Blood Relations: The Sun War, som har en likhet med Crawen siitt script til denne filmen. 

 
Historien føler jeg at i utgangspunktet er god, men jeg føler at utførelsen kunne vært litt bedre. Uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hva så føler jeg filmen mangler litt. Filmen har et rykte på seg for å være hanske hard og rå, men etter å ha sett den føles den litt tam for å si det slik. 

 
Skuespillet i filmen er heller ikke helt topklasse. Det føltes for min del ut som om det mangler litt engasjement for å få lagt en skikkelig kvalitetsfilm. 

 
Dette er filmen som gjorde Michael Berryman til et skrekk-ikon og han spiller meget overbevisende i denne filmen. Dee Wallace og Suze Lanier-Bramlett var begge skeptiske til å være med i filmen siden de følte at den var litt for voldsom med tanke på dres rykter som skuespillere. Men begge to ble med i filmen siden begge to hadde stor respekt for Wes Crawen og hadde tro på at han kunne lage en god film. 

 
Wes Crawen øsnket egentlig at babyen i filmen skulle bli drept, men både skuespillerene og de som jobbet med filmen mente dette var en dårlig ide, som fort kunne føre til problemer når filmen skulle settes opp på kino. Crawen droppet da denne ideen. 

 
Filmen har også en god atmosfære, takket være den meget gode lokasjonen de valgte å spille den inn på. Skuespilleren og crewet derimot var ikke like overbegeistret over å lage en film i dette ugjestmilde og varme landskapet

 
The Hills Have Eyes gjorde det meget bra på den første kinovisning runden. De tjenete inn rundt 25 millioner dollar på filmen, noe som er imponerende med tanke på at filmen kostet ca 230 000 dollar å lage.  Det kom forøvrig også en oppfølger til denne 7 år senere som Wes Crawen også regisserte, men denne fikk heller dårlig mottakelse og ble ingen suksess

 
Ingen dårlig film, men det føltes ut som om filmens rykte har gjort at man forventet litt mer enn det man fikk i mine øyne.


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar