tirsdag 14. oktober 2014

Dag 14 – Invasion Of The Body Snatchers (1978)


Dagens film er den amerikanske filmen Invasion Of The Body Snatchers fra 1978. Filmen er regissert av Philip Kaufman og har Veronica Cartwright, Jeff Goldblum, Brooke Adams og Donald Sutherland i hovedrollene.


Synopsis:
En mystisk planteart kommer til jorden fra det ytre rom og begynner å "stjele" menneskekropper. Plantene avgir gass og slim, den kveler mennesker og spinner de inn i et hylster for gjenfødelse. Utvendig er menneskene akkurat som før, men innvendig er de uten følelser. Handlingen denne gang kretser rundt Dr. Matthew Bennell (Sutherland) som er helseinspektør i San Fransisco og hans kollega, Elizabeth Driscoll (Brooke Adams). 
 
Trailer:

Personlig er jeg (som man kunne lese i går) meget imponert over 1956 utgaven av filmen, men jeg må si at denne utgaven faktisk er enda et hakk bedre. 

 
I denne filmen er det virkelig de gode skuespiller prestassjonene som står frem dom det mest fremtredende. Både Leonard Nimoy, Veronica Cartwright, Brooke Adms og de alltid underholdnde Jeff Goldblum spiller glimrende i denne filmen. 

 
Men det er jo helt klart Donald Sutherland som stjeler showet i denne filmen, i hva jeg iallefall mener er hans aller beste filmrolle. Kevin McCarthy som spilte hovedrollen i original har også en liten cameo rolle i filmen som er verdt å se etter.

 
Filmen har en rolig og saktegående oppbygning som virkelig gjør at man blir engasjert i historien og venter på hva som skal skje i neste scene. Filmen har også en glimrende avslutning som både er skremmende og uventet, og helt klart er et av høydepunktene i filmen.


Selv om historien er ganske så campy, så har man lagt seg på et veldig realistisk utseende i filmen og tar man bort de overnaturlige hendelsene i filmen så har maan faktisk en meget god dramafilm liggende i bunnene, noe som Philip Kaufman skal ha skryt for. 

 
Filmen dro også inn imponerende 24 millioner dollar når den ble vist på kino i USA. Noe som må sies å være meget bra for en film med et budsjett på 3,5 millioner. 

 
Det har forøvrig også blitt laget enda to utgaver basert på Jack Finney sin Bok. En film fra 1993 med Meg Tilly og Terry Kinney i hovedrollene kalt «Body Snatchers» og en nyinnspilling fra 2007 med Daniel Craig og Nicole Kidman kalt «The Invasion». 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar