mandag 27. oktober 2014

Dag 27 – A Nightmare On Elm Street (1984)


Dagens film er den amerikanske filmen fra A Nightmare On Elm Street fra 1984. Filmen er regissert av Wes Craven og har Amanda Wyss, Johnny Depp, John Saxon og Heather Langenkamp i hovedrollene.


Synopsis:
Nancy Thomson plages av fryktelige mareritt. I marerittene dukker den samme skapningen opp gang på gang. Han har alltid på seg en rød og grønn stripet genser, en skitten brun hatt og på den ene hånden har han en hanske med en sylskarp kniv på hver finger. Huden hans er sterkt forbrent, full av åpne sår og musklene ligger åpne. 
 
Trailer:

Da var det tid for den tredje Wes Craven filmen i løpet av årets festival. Med andre ord er Craven sine filmer populære å lage nye versjoner av. 

 
Dette er sammen med Halloween og Friday The 13th en av pionerfilmene innenfor Slasher sjangeren og helt kalrt en av de beste filmene i sjangeren. 

 
Skuespillet i filmen er også langt over det man ser i andre slasher filmer fra rundt samme tid. Heather Langenkamp gjør en glimrende rolle som Nacny i denne filmen og hun returnerte til serien i både A Nightmare On Elm Street 3: Dream Child og New Nightmare. Dette var forøvrig også Johnny Depp sin debutfilm.


Men den virkelige stjernen i denne filmen er uten tvil Robert Englund i rollen som Freddy Kruger (Eller Fred som han blir kalt her.) Englund spilte denne rollen i alle de seks første filmene, samt TV-serien «Freddys Nightmares» og Freddy Vs. Jason fra 2003. Han gjør en glimrende rolletolkning her og skapte virkelig denne rollefiguren. 

 
New Line Cinema var i ferd med å gå konkurs når de gav ut denne filmen, men takket være dens store suksess kunne de fortsette å lage filmer. Filmen hadde et budsjett på beskjedne 1,8 millioner dollar og spilte inn godt over 28 millioner når den ble vist på kino det året. 

 
Selv om filmen tidvis er både morsom og underholdende har den også både mørke og sytre partier, noe som gjør filmen til en artig Berg-og dalbane av en film. For de som liker blog og gørr så er det også en god del å ta av her. Det ble faktisk brukt nesten 2000 liter med falsk blod for å lage denne filmen. Noe som ikke er rent lite. 

 
Som før sagt er dette en av de virkelig store skrekklassikerne og vel verdt å sjekke ut både for nye og gamle fans. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar