torsdag 23. oktober 2014

Dag 23 – The Thing From Another World (1951)Dagens film er den amerikanske filmen The Thing From AnotherWorld fra 1951. Filmen er regissert av Christian Nyby og har Douglas Spencer, James Arness, Kemmeth Tobey og Margaret Sheridan i hovedrollene.


Synopsis:
Amerikanske forskare på en forskningsstasjon på Arktis finner en krasjlandet romskip i isen. De oppdager også at en pilot på farkosten er nedfrosset. Når de tar med tilbake den nedfrossede mannen til basen og tiner han opp bryter helvete løs. 
 
Trailer:

The Thing From Another World er basert på novellen Who Goes There av John W. Campbell Jr. Mye er forandret fra novellen, men konseptet er iallefall behold.

 
I mine øyne er dette en glimrende Science-Fiction film som er veldig stemningsfull og god. Filmen er ikke spesielt skummel etter dagens standard, men den har en spesiell stemning som gjør at man helle tiden sitter og venter på hva som skal skje i neste sekvens.

 
Filmen er delvis innspilt i en ishall i Los Angeles, på RKO sin studiolot i San Fernado Valley og i Nord-Dakota. Scenene i Nord-Dakota er faktisk ganske lette å få øye på, siden alle skuespillerne i disse scenene står med ryggen mot kamera. Grunnen til dette var at hovedskuespillerne ikke ble fløyet ut dit for å spille inn scenene, og at det ble brukt stand-ins isteden. 

 
En av de best kjente scenene fra filmen hvor monsteret blir tent på var etter sigende den første gangen en stuntman ble innsvøpet i flammer under en filminnspilling.


Denne scenen første også til at produsent Howrad Hawks hadde store problemer med å skaffe forsikring til «monsteret» i og med at alle mente at det garantert ville bli skader av å spille inn blant annet denne scenen.


Skuespillet her er det absolutt ingenting å se på, og alle bidrar på en fremragende måte. Man får også et godt innblikk i de forskjellige karakterene og de har et godt samspill. 

 
Dette er en glimrende film og helt klart en av mine favoritter innenfor Sci-fi sjangeren. Sterkt anbefalt for fans av denne sjangeren og for de som har sett og liker remaken fra 1982.


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar