onsdag 22. oktober 2014

Dag 22 - The Texas Chainsaw Massacre


Dagens film er den amerikanske filmen The Texas Cahainsaw Massacre fra 2003. Filmen er regissert av Marcus Nispel og har Eric Balfour, Erica Leerhsen, Jonathan Tucker og Jessica Biel i hovedrollene.


Synopsis:
På en øde landevei i Texas plukker fem ungdommer opp en traumatisert kvinnelig haiker, som så skyter seg i bilen deres. Opprørt av selvmordet ber de om hjelp fra lokalbefolkningen, men situasjonen blir enda mer surrealistisk når de banker på døra på en avsidesliggende gård. Det blir raskt klart at innbyggerne er en familie innavlede psykopater og de uheldige ungdommene løper snart for livet. De forfølges av en vansiret kannibal med motorsag, kjent som "Leatherface". 
 
Trailer:

Selv om filmen kanskje ikke har samme atomsfære som originalen så føler jeg at de har fått til stemningen i filmen veldig godt. Filmen er tidvis både dyster og skremmende og man sitter i spenning og venter på hva som skal skje i neste sekvens. 

 
Karakterene har fått litt mer oppbygging og man får litt mer kjennskap både til gjengen som skal på konsert og til familien. 

 
Skuespillet i filmen er det heller ikke noe å klage på. Alle gjør en meget solid jobb her og gjør at man på mange måter bryr seg om karakterene. I tillegg må det også nevnes at Jessica Biel ikke akkurat ser så aller verst ut i denne filmen. 

 
Hun spiller forøvrig meget godt i denne filmen og viser at hun taklet overgangen fra å spille ganske så uskyldig i TV-serien 7th Heaven og over til denne filmen. Noe som må sies å være en ganske stor forskjell. 

 
 
Filmen er også litt mer actionpreget enn originalen, noe som ikke er å forakte. Filmen er også blodig så det holder, så de som er ute etter slikt får også nok å sette tennene i her.
Filmen har også et glimrende score som virkelig setter stemningen i filmen. 

 
Artig er det også at John Larroquette som var «fortelleren» i originalen hadde den samme rollen i denne filmen 39 år senere. 

 
Marcus Nispel gjorde en mye mye bedre jobb med denne filmen (som på mange måter var hans debut film) enn han gjorde på Friday The 13th remaken.


Dette er nok helt klart min favoritt remake av de jeg har sett til nå og helt klart inne på min topp 10 liste over skrekkfilmer generell. Så jeg føler faktisk at denne remaken såvidt overgår Tobe Hoopers original. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar