mandag 6. oktober 2014

Dag 6 – The Hills Have Eyes (2006)


Dagens film er den amerikanske filmen The Hills Have Eyes fra 2006. Filmen er regissert av Alexandre Aja og har Dan Byrd, Vinessa Shaw, Emilie de Ravin, Michael Bailey Smith oh Aaron Stanford i hovedrollene.


Synopsis:
En familie på sju med to hunder drar gjennom en ørken i California. De tar en snarvei, kræsjer og er strandet midt i et øde ørkenlandskap. Alene er de dessverre ikke, for det lusker atom-muterte skapninger i åsene rundt dem som er interessert i å holde dem med selskap. De har dessverre ikke lært seg folkeskikk så familien må kjempe for å overleve. Noe ikke alle greier, selvsagt. 
 
Trailer:

Dette var den første engelskspråkelige filmen til regissør Alexandre Aja. Han hadde da allerede laget den meget gode franske filmen Haute tension (eller Switchblade Romance som den ble hetende på det engelsk-språklige markedet) og det var nok derfor han fikk denne jobben. Alexandre Aja og Grégory Levasseur skrev forøvrig også manuset til filmen. 

 

I motsetning til originalen som ble filmet i Victorville, California ble denne filmen filmet i Ouarzazate, Marokko. Denne lokasjoen fungerte også meget godt syntes jeg, og man får virkelig følelsen av at man er langt ute i ingenmannsland.


Jeg må si at jeg likte denne remaken mye bedre enn originalen. Jeg syntes både at historien var bedre lagt opp, samt at den faktisk tørr å gå et skritt lenger enn det Crawen gjorde i originalen. Jeg følte også at man relaterte og egasjerte seg mer i karakterene enn det man gjorde i filmene fra 1977. 

 
Skuespillet her er også et hakk høyere enn i originalene, og fokuset ligger mer på familien, enn på mutantene for å si det slik.


Effektene i denne filmen er (ikke overaskende) mye bedre enn det de var i orginalen. Dette har såklart mye med budsjettet å gjøre, i og med at det nå var på mangfoldige million. Men Aja og Levasseur brukte mye tid på å studere bilder fra både Hiroshima og Tsjernobyl for å forsøke å lage et «best» mulig utseende på mutantene. 

 
Filmen fikk blandede mottakelser når den kom, men generellt sett så var filmen godt likt.
Dette var en meget suksessfull remaken og selv om den hadde et ganske høyt budsjett på 15 millioner dollar, så spilte den inn godt over 65 millioner kroner og fikk i likhet med originalen også en oppfølger. 

 

En meget god remake som i mine øyne overgår originalen i høy grad. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar