fredag 24. oktober 2014

Dag 24 – The Thing (1982)


Dagens film er den amerikanske filmen The Thing fra 1982. Filmen er regissert av John Carpenter og har Keith David, T.K Carter, Wilford Brinley og Kurt Russel i hovedrollene.


Synopsis:
Vinteren 1982 oppdager et forskerteam på tolv personer ved en avsidesliggende forskningsstasjon i Antarktis et romvesen som har ligget begravet i snøen i over 100 000 år. Når så romvesent våkner til liv, forårsaker det ødeleggelser og terroriserer gruppen. 
 
Trailer:

Denne filmen følger historien til Campbell Jr. Bedre enn originalen gjorde, selv om det også her har blitt gjort en del endringer. Denne filmen har også en glimrende atmosfære som virkelig gjør at man sitter i stolen og er nervøs for hva det neste som skal skje på skjermen er. 

 
Men hovedgrunnen til å se denne filmen er helt klart Bob Bottin sine fantastiske spesial effekter som er virkelig imponerende, til og med i dag over 30 år senere. Det faktum at han var kun 22 år når filmen ble spilt inn er ikke mindre imponerende. 

 
Denne filmen har også blitt en del av kulturen på Antarktis og det er blitt en tradisjon på alle forskningsstasjoner der å se denne filmen på Midtvinter feiring, som feires 21 juni hvert år.
Kurt Russel og de øvrige skuespillerne spiller glimrende i denne filmen og man føler virkelig at man får kjenne disse karakterene på et dypere nivå. 

 
The Thing er også en av få filmer som kun har et mannligK cast, for det er ikke en eneste kvinne med i filmet. Dette i likhet som Quentin Tarantions Reservoir Dogs. 

 
Filmen har også et glimrende soundtrack som virkelig er stemningsfult. Musikken er laget av en av vår tids største soundtrack makere nemlig Ennio Morricone. 

 
Filmen gjorde det (av en eller annen grunn) heller dårlig på kinovisningene når den ble sluppet og fikk dårlige anmeldelser. Så den gikk såvidt i overskud etter å ha blitt vist på amerikanske kinoer. 

 
I 2011 ble det laget en Prequal som omhandlet det som skjedde på den Norske basen før J. MacReady og gjengen kom til basen. Denne filmen fikk da den «gode» titelen «The Thing» noe som i mine øyne var en ganske dustete tittel for en film som ikke har noe med selve hovedhistorien å gjøre. Denne filmen var heller elendig med dårlige CGI effekter og en ganske svak historie. Men Trond Espen Seim, Stig Henrik Hoff, Jørgen Langhelle, Jan Gunnar Røise og Kristofer Hivju er gode norske bidrag i filmen og klarer seg godt. 

 
En glimrende remake (som vel sannsynligvis er en av de aller aller beste remakene som noensinne er laget) og helt på høyde med originalen, selv om jeg personlig setter den bitte bitte litt høyere. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar