onsdag 29. oktober 2014

Dag 29 – The Amityville Horror (1979)


Dagens film er den The Amityville Horror fra 1979 . Filmen er regissert av Stuart Rosenberg og har Don Stroud, Rod Steiger, Margot Kidder og James Brolin i hovedrollene.


Synopsis:
Et forlatt hus, hvor det et år tidligere ble begått en serie drap, blir kjøpt av en ung familie. Huset viser seg å være "forbannet", og etter 28 dagers unaturlige opplevelser i huset - med tildels sterke "sjokk" - flytter familien fra huset. 
 
Trailer:

Denne filmen er basert på boken The Amityville Horror skrevet av Jay Anson, som ble gitt ut i 1977. 

 
Selve historien er meget god. Det debateres forsatt om historien er sann eller om dette bare er en myte, men den fungerer iallfall veldig godt som en film. 

 
Desverre ble manuset skrevet om etter at Jay Anson sitt originalmanus ble droppet av produksjonsselskapet. De brukte istedet et omskrevet manus av Sandor Stern istedet, noe som i mine øyne ikke var en så god ide. 

 
Et av hovedproblemene med filmen er at det ikek skjer noe som helst i filmen før de siste minuttene og de gjør ikke noen god jobb med å bygge opp stemningen gjennom de første delene av filmen. Den siste delen gjør jobben godt, men som en helhet føltes det dessverre ikke godt nok. 

 
Filmen skulle egentlig bli filmet i det virkelige huset, men dette fikk de ikke tilatelse til at myndighetene i Amityviller. Dermed ble produksjonen flyttet til Toms River i New Jersey istedet. 

 
James Brolin gjør dessverre ikke den beste jobben i hovedrollen her i filmen, og i følge han selv hadde han problemer med å få andre skuespillerjobber på grunn av sin tolkning i denne filmen. 

 
Men filmen gjorde det meget godt og var på den tiden en av de mest suksessfulle independentfilmene som var laget. Den tjente inn godt over 86 millioner dollar bare i USA og det må sies å være meget godt. 

 
Filmen har fått en hel haug med oppfølgere. Faktisk så mange som 8 stk, men kun 2 av disse oppfølgerene ble gitt ut på kino. Resten har blitt gitt ut rett på video. I tillegg eksisterer det mange dokumentarer som basserer seg på denne historie. Det kommer vistnok også en ny remake i 2015, så det ble spennede å se hvordan den blir. 

 
Ikke en dårlig film på noen måte, men ikke så spennende og god som jeg hadde håpet på. En helt ok tidtrøyte film, men ikke noe å søke ut. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar