tirsdag 7. oktober 2014

Dag 7 – The Omen (1976)Dagens film er den amerikanske filmen The Omen fra 1976 . Filmen er regissert av Richard Donner og har Billie Whitelaw, David Warner, Lee Remick og Gregory Peck i hovedrollene.


Synopsis:
Et amerikansk diplomatektepar opplever djevelbesettelse, onde varsler og død. Barnet de venter dør under fødselen. Mannen finner et annet barn til erstatning og skjuler sannheten for kona. På guttens femårsdag begynner skremmende ting å skje... 
 
Trailer:

I mine øyne er denne og The Exorcist de to største skrekk-klassikerene fra 1970-tallet. Begge to tar for seg ganske like temaer og begge to klarer å lage en virkelig uhyggelig stemning med ganske lette virkemidler. 

 
Historien er på mange måter veldig enkel, men allikevel så er den utrolig fasinerende og engasjerende. I motsetning til boken som inneholder en del overnaturlige elementer valgte Richard Donner å fjerne alt dette og kun ha «realistiske» hendelser med i filmen. Noe jeg syntes fungerer meget godt.


Skuespillet i denne filmen er rett og slett fremragende. Gregory Peck viser her hvorfor han er regnet som en av de virkelig store skuespillerne gjennom alle tider og Lee Remick gjør også en flott rolle som hans kone. 

 
Men den virkelig store «stjernen» i denne filmen er uten tvil Harvey Stephens i rollen som Damian. Han er nok helt klart den mest Creepy gutten som noen gang har vært på filmlerretet i mine øye. Glimrende skuespill og det er virkelig synd at han ikke fortsatte skuespillerkarrieren etter denne knallstarten. 

 
Gregory Peck fikk betalt ganske beskjedne (for han å regne) 250 000 dollar forhovedrollen i denne filmen, men fikk i tillegg en klausul i kontrakten som garanterte han 10% av overskuddet til filmen. 


Når filmen da spilte inn godt over 60 millioner dollar ut i fra et budsjett på 2,8 millioner, ble dette faktisk den filmen han fikk best betalt for igjennom hele hans film karriere. 

 
Musikken til Jerry Goldsmith må virkelig også nevnes. Denne filmen har et glimrende og skremmende soundtrack som det bare er å nyte. Temaet fra filmen «Ave Satani» er virkelig stemningsfulle greier som setter deg direkte inn i den rette sinnsstemningen. 

 
Virkelig en av de store skrekk klassikerne og en sterkt anbefalt film til alle som ikke har fått sett denne god-biten enda. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar