søndag 26. oktober 2014

Dag 26 – I Spit On Your Grave (2010)


Dagens film er den amerikanske filmen I Spit On Your Grave fra 2010. Filmen er regissert av Steven R. Monroe og har Daniel Franzese, Andrew Howard, Jeff Branson og Sarah Butler i hovedrollene.


Synopsis:
Den natten forandret alt. Hun ble et offer hvis eneste drivkraft ble hevnen. De utnyttet henne brutalt og tok fra henne alt – nå er det deres tur til å lide slik hun gjorde, bare mye, mye verre 
 
Trailer:

Hovedrollen som Jennifer spilles i denne filmen av Sarah Butler, og dette var hennes første hovedrolle. Hun måtte visstnok bruke en uke ekstra på å tenke igjennom om hun ville ha hovedrollen i filmen eller ikke, dette grunnet at hun personlig misliker skrekkfilmer. 

 
Men hennes agent overtalte henne til å ta rollen og hun gjør en gnistrende jobb i hovedrollen her. Det er også veldig hyggelig å se at hun etter denne filmen har spilt i fem filmer til. 

 
Denne filmen er ikke like «rå» som det originalen er, men den har mer enn nok scener som kan få den alminnelige filmtitter til å snu seg bort. Her er det mer fokus på hevnaksjonen, enn på voldtekts scenen slik det var i originalen, noe som i grunn er helt greit. 

 
Jeg føler også at filmen er bedre bygget opp og er teatralsk mer gjennomført. Teamet bak kamera var hakket mer erfarne enn de som laget originalen og i tilegg hadde de på mange måter en mal å gå ut i fra. 

 
Filmstudioet sendte en uklippet versjon til MPAA (Motion Picture Association of America) for å høre hvor mye av filmen som måtte klippes for at de skulle få en såkalt «R-rating» (som tilsvarer 17 års-grense men yngre seere kan slippe inn med tilsyn av foreldre. 


De fikk da beskjed far MPAA om at de fikk en «NC-17» grense (som vil si 17 år eller eldre) på filmen, men de ble anbefalt å slippe filmen «unrated» i og med at de mente filmen var veldig god slik den var og filmen ble da sluppet uten rating fra MPAA og dermed uklippet.


Roger Ebert likte heller ikke denne filmen, og han gav denne filmen akkurat den samme karakteren som han gav originalen, nemlig 0. Med andre ord var ikke Roger Ebert så overbegeistret for «Rape-Revenge» sjangeren. 

 
Så alt i alt følte jeg at denne remaken i grunn var helt på høyde med originalen og havner på samme karakter for de begge.  Vel verdt [ sjekke ut for fans av sjangeren. 


  
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar