fredag 3. oktober 2014

Dag 3 – Frankenstein (1931)
Dagens film er den amerikanske filmen Frankenstein fra 1931. Filmen er regissert av James Whale og har John Boles, Mae Clarke, Colin Clive og Boris Karloff i hovedrollene.


Synopsis: Boris Karloff har hovedrollen som filmhistoriens mest minneverdige monster i denne filmen, som mange betrakter som den beste skrekkfilmen som noensinne er laget. Dr. Frankenstein (Clive) våger å eksperimentere med liv og død og skaper et menneskelig monster (Karloff) av livløse kroppsdeler.


Trailer:

Da er det tid for den best kjente filmen om kanskje vår tids største filmmonster nemlig Frankensteins monster. 

 
Historien er det her såklart ikke noe å si på. Marry Shelleys roman er videns kjent og en av de virkelig store skrekk-klassikerene innenfor literaturen. De har såklart gjort noen endringer fra boken i denne filmatiseringen, men hovedelementene er fortsatt med. 

 
Alle som ser denne filmen lovpriser Boris Karloff for den glimrende jobben han gjør i denne filmen og han gjør en virkelig god rolle i denne filmen. Men også Colin Clive spiller fantastisk i denne filmen, i rollen som Henry Frankenstein. Scenen hvor monsteret blir vekket til liv er en virkelig klassisk scenen og her kan man virkelig se at Clive er en meget god skuespiller. 

 

En mann man også kan takke for filmens suksess er uten tvil Jack Pierce. Selv om hans kreasjon ikke er helt overens med boken er det hans Frankenstein monster-utseende som i alle år senere har blitt synonymt med monsteret. 

 
Filmen har en helt egen stemning og atmosfære som også er veldig god. Man får virkelig følelsen av at man er en del av filmen og man føler virkelig med karakterene i filmen.


Filmen var også en finansiell suksess, i og med at den spilte inn godt over 12 milliuoner dollar ut i fra et budsjett på 250 000. 

 
Grunnet filmens suksess kom det fire år senere enn oppøfølger, nemlig Bride Of Frankenstein som også virkelig er en kvalitetsfilm tvers igjennom. Etter at denne også ble såpass populær kom det en hel haug med oppfølgere, Dracula's Daughter, Son Of Frankenstein, The Ghost Of Frankenstein og The House Of Frankenstein. 


Stort sett alle disse filmene er faktisk også gode filmer som er vell verdt å sjekke ut. Så jeg vil anbefale alle Frankenstein fans å gå til innkjøp av «Frankenstein – The Legachy Collection» hvor man finner alle filmene. 

 
En glimrende film-klassiker som er et must-see for alle filmelskere.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar