tirsdag 21. oktober 2014

Dag 21 – The Texas Chain Saw Massacre (1974)Dagens film er den amerikanske filmen The Texas Chain Saw Massacre fra 1974. Filmen er regissert av Tobe Hooper og har John Dugan, Gunnar Hansen, Teri McMinn og Marilyn Burns i hovedrollene.


Synopsis:
En av tidenes mest beryktede - og innflytelsesrike - slasher-filmer handler om en underlig familie av slaktere på landsbygda i Texas som går løs på fem ungdommer i en van for å bruke dem i sine "spesialpølser".
 
Trailer:

Da er det tid for en av de virkelig store filmene innenfor skrekksjangeren, og filmen som på mange måter satte standarden for skrekkfilmen på 1970-tallet.


Filmen er i motsetning til hva mange tror ikke basert på en sann historie, men heller inspirert av den amerikanske massemorderen Ed Gein sine ulumskheter på 1950 og 60-tallet.
Men med tanke på filmens rykte er det i grunn overraskende lite blod, gørr og motorsag i filmen. Det er nok heller det man ikke ser på skjermen som er det som har satt inntrykk i folks hoder gjennom de siste 50 årene. 

 
Filmen har en god historie og lokasjonen i Texas er som perfekt for denne typen film. Filmen har en ganske sakte gående oppbygning og det skjer ikke allverden den første timen, men for meg som liker oppbygning i filmer gjorde dette lite.


I likhet med Wes Cravens Last House On The Left er det få av skuespillerne i filmen som hadde mye skuespiller erfaring fra før. Men de gjør en god jobb og spesielt Marilyn Burns (som dessverre gikk bort for et par måneder siden) er verdt å nevne. 

 
 
Tobe Hoopers ide for filmen kom visstnok når han sto i kø i en matvarebutikk og forsøkte å finne en måte han kunne komme seg raskt frem til fronten av køen. Da han så motorsagene som hang i jernvareavdelingen av butikken fikk han ideen til filmen. 


Første gangen jeg så denne filmen for 15 år siden likte jeg den ikke på noen måte, men etter å ha sett den kanskje 5-6 ganger siden det så har den helt klart vokst på meg. 

 
Filmen ble laget på et knøtt lite budsjett på kun 83 000 dollar og Tobe Hooper fikk virkelig mye ut av disse pengene. Filmen dro inn over 30 millioner kroner, noe som gjør den til en av de mest suksessfulle independent filmene i historien. Noe som også er litt spesielt er at filmens budsjett for det meste bestod av inntektene til filmselskapets forrige stor tittel nemlig voksenfilmen Deep Troat.  En gjennomført god skrekkfilm som er verdt å sjekke ut for de få som aldri har sett den, og til de som har sett den er en vel verdt en ny runde i spilleren. 


 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar