mandag 11. oktober 2010

Dag 11 - Frankenstein Created Woman



Dagens film er Frankestein Created Woman fra 1967. Filmen er regissert av Terence Fisher og har Peter Cushing Susan Denberg, Robert Morris og Thorley Walters.



Kort sammendrag:
In a 19th century Balkan village, Baron Frankenstein (Peter Cushing) and Dr. Hertz (Thorley Walters) are embarking upon an experiment to capture the souls of the dead and impose them into other bodies. When their assistant Hans (Robert Morris) is unjustly accused of murdering his girlfriend Christina's father and put to death, the two men claim his body and trap his soul in their laboratory. Meanwhile, Christina (Susan Denberg) is consumed with grief over the death of her beloved Hans and commits suicide.



Dette er (teoretisk sett) den fjerde filmen i Hammer Horrors Frankenstein serie. De 3 første er The Curse Of Frankenstein, Revenge Of Frankenstein, Evil Of Frankenstein. Mens filmen ble etterfulgt av ytterligere 3 filmer. Disse er Frankenstein Must Be Destroyed, Horror Of Frankenstein og Frankenstein and the Monster From Hell.



I og med at jeg nå faktisk har sett alle disse filmene, må jeg si at Frankenstein Created Woman nok er den tredeje beste filmen i denne serien. Curse Of Frankenstein er uten tvil den beste, mens Horror Of Frankenstein er den absolutt dårligste.



Frankenstein Created Woman er litt annerledes en de andre filmene i serien. Her er det mye oppbyggende historie og istedet for å fokusere på det fysiske aspektet av "monsteret" som det alltid har vært vanlig å gjøre, så fokuseres det her på det metafysiske og sjelen.



Dette er en kjærkommen av-veksling fra den vanlige historien og fungerer overraskende bra. Filmen inneholder også en del av de kjente "Hammer Horror elementene". Vi får en del "Day-for-Night"-scener, litt blodd og gørr, samt litt lettkledd kvinnlig hovedrolleinnehaver.



Cushing er som ALLTID genial i rollen som Baron Frankenstein og viser at han er en av vår tids beste karakterskuespillere. Igjen får han frem denne "kaldheten" og kynismen i karakteren som han har vist før.



En god oppfølger i en god "filmserie", men vil anbefale de som vil sjekke ut disse filmene å starte fra Curse of Frankenstein og følge serien kronologisk i og med at det av og til er noen henvisninger til de eldre filmene.



Terningkast:

I morgen vil det bli en Tysk klassiker :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar