lørdag 9. oktober 2010

Dag 9 - Theatre Of Bood


Dagens film er Theatre Of Bood fra 1973. Filmen er regisert av Douglas Hickox og i hovedrollene finner vi skuespillere som Vincent Price, Diana Rigg, Ian Hendry og Harry Andrews.



Kort handlingsammendrag:
Edward Kendall Sheridan Lionheart (Vincent Price), had thought he was the greatest Shakespearean actor of his day. Abetted by his daughter Edwina (Diana Rigg), Lionheart sets about murdering, one by one, a group of critics who had both ridiculed his acting throughout his career and declined to award him their "Critic's Circle Award for Best Actor", which Lionheart felt was merited by his final season of performances in various Shakespearean plays; humiliated in the aftermath of the awards ceremony, he attempts suicide and is presumed dead.



Vincent Price er en av vår tids største skrekk-ikoner og en av mine favorittskuespillere. I denne filmen spiller han en rolle som han er perfekt til. Uten tvil en av Price sine beste roller (sammen med rollene som Dr. Anton Phibes i The Abominable Dr. Phibes, Robert Morgan i The Last Man On Earth, Henry Jarrod i House of Wax og såklart som Frederick Loren i House On Haunted Hill.) Filmen er faktisk også Price sin personlige favoritt av filmene han var med i.



Filmen i seg selv er underholdende og godt laget, men jeg er ikke 100% sikker på at filmen hadde eksistert på DVD den dag i dag om ikke Price hadde spilt hovedrollen. Historien i seg selv er underholdene og vel tenkt ut, selv om det noen ganger kanskje blir litt for komisk at kritikerne ikke kjenner igjen Lionheart fordi han har fått fippskjegg.



Etter å ha undersøkt litt rundt filmen fant jeg ut at de brukte over 18 liter blod i mordscenene som utspant seg i filmen. Dette overasket meg i og med at jeg må si at jeg ikke syntes filmen var så blodig. Men hovvedgrunnen til dette er vel at de fleste mordene i filmen foregår "off-screen" i motsetning til nåtidens skrekkfilmer hvor alt er vist i sin helhet.



Filmen lider desverre av en god del plot-hull og tidvis blir det litt mye sitering av Shakespeare fra skuespillerene, men dette er (som vanlig) kun småting som man legger merke til når man prøver å finne noe "negativt" med filmen.



Men uten tvil en film som det er verdt å få med seg, om ikke for filmens skyld, men for å se en av vår tids største skuespillere levere en glimrende forestilling.



Terningkast:

Morgendagens film vil bli en litt tenåring-skrekkfilm fra slutten av 2000-tallet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar