tirsdag 26. oktober 2010

Dag 26 - Torn CurtainDagens film er Torn Curtain fra 1966. Filmen er regissert av Alfred Hitchcock og har Lila Kedrova, Hansjörg Felmy, Julie Andrews Og Paul Newman i hovedrollene.Kort sammendrag:
U.S. rocket scientist Michael Armstrong and his assistant/fiancée Sarah Sherman are attending a convention in Copenhagen. Michael is acting very suspiciously and Sarah follows him to East Germany when he apparently tries to defect to the other side.
Alfred Hitchcock ville faktisk ikke lage denne filmen, men han hadde 1 film igjen å lage under sin kontraktstid med Universal og de bestemte da at han skulle lage denne filmen. Hitchcock ville ha Anthony Perkins og Eva Marie Saint i hovedrollene i denne filmen, men film selskapet bestemte (til Hitchcock sin ergrelse) at de ville ha større stjerner i hovedrollene og valget falt da på Newman og Andrews.Filmen er en politisk shriller og desverre ikke like spennede og stemningsfull som mange av de andre filmene han har laget, men allikevel en god film. Historien er underholdende og (til tider) spennende, men det er også litt trått til tider.Handlingen foregår tidvis faktisk både i Norge, Sverige, Danmark og Tyskalnd, men det er for det meste tysk som blir snakket. Man hører litt dansk og svensk i et par scener, men i scenene der de "snakker norsk" er det desverre noen tyskere som gjør et forsøk på å snakke Norsk, noe som virkelig ikke hørtes bra ut.Selv om filmen er ganske så politisk og tidvis litt kjedelig har den en sloss-scene som jeg ble meget positivt overasket over. I følge flere kilder er denne scenen en av de mest realistiske sloss scenne som er fanget på film, så noe godt kom det jo ut av denne filmen som Hitchcock ikke likte.Selv om Hitchcock ikke var fornøyd med Newman og Andrews i hovedrollene syntes jeg de gjorde en god jobb begge to. De er begge glimrende skuespillere som sjelden gjør dårlige film.
Så Torn Curtain er i grunn en god film, men i og med at den er fremstilt som en Hitchcock Thriller så forventer man liksom enda litt mer en det man får i denne filmen. Men for all del slettes ikke en dårlig film.Terninkast:

Morgendagens film vil bli en film med begge mine favorittskuespillere som jeg faktisk ikke har sett før. Dette tror jeg blir bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar