mandag 4. oktober 2010

Dag 4 - The Thing From Another WorldDagens film er The Thing From Another World fra 1951. Filmen er regissert av Christian Nyby med blant andre Margareth Sheridan, Kenneth Tobey, Robert Corntwaite og James Arness.Kort handlingssammendrag:
På Nordpolen har det landet noe meget mystisk som skal utforskes. En gruppe med militære, noen forskere og en reporter drar for å finne ut av hva dette kan være. Det viser seg å være en flyvende tallerken, og den sitter godt fast i isen. Lederen for den militære gruppen finner ut at de skal sprenge den opp fra isen. Veldig dumt gjort da UFO-en bare forsvinner ned i vannet under isen. Men like ved UFO-en er det en ting begravet dypt inne i isen. De tar denne tingen med seg til leiren, og da isen tiner, kan ingen lenger føle seg trygge.

The Thing From Another World er en av de virkelig store "skrekkfilm-klassikerene". Men filmen er kanskje best kjent i og med at dette er filmen som remaken "The Thing" fra 1982 er basert på. Vel egentlig bygger begge filmene på boken Who Goes There? av Don A. Stuart, men men.Men selv om disse to filmene er basert på samme historie er de ganske så forskjellige. The Thing From Another World er mye mer karakterbasert og mer oppbyggende en Carpenters Remake. Her er det karakterene som er i fokus og vi følger deres kamp for å forsøke å ta livet av "tingen".
Filmen har en veldig god oppbygning og man får et godt intrykk av hvordan gjengen har og føler det.Filmen er også kjent for å ha en ganske stor produksjonsfeil. Etter at gjengen ser "tingen" for første gang, i det han prøver å komme seg gjennom en dør. De tar da å barikerer igjen døren, men problemet er at døren i forrige scene åpnet seg andre veien :-)Om det er noe som kan kritiseres her må det være selve "tingen" som ser litt dustete ut. Her ser han ut som en blanding av en stor gulrot og Frankenstein monsteret, og når sant skal sies ikke særlig skremmende. Men i 1951 var det helt sikkert skremmende nok :-)Filmen er tilgjengelig både i sin originale Svart/hvit oppløsning samt i en oppfarget versjon. Utgaven jeg så var (såklart) den originale svart/hvit utgaven i mono.Men som før sagt er dette en meget underholdende film og alle som likte Carpenters "The Thing" bør absolutt sjekke ut denne filmen.Terningkast:

Morgendagens film blir en film fra siste halvdel av 2000.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar