onsdag 6. oktober 2010

Dag 6 - Delírios de um Anormal (A.K.A Hallusinations Of A Deranged Mind)



Delírios de um Anorma er en Brasiliansk skrekkfilm fra 1972 regissert av José Mojica Marins. Filmens "hovedroller" spilles av José Mojica Marins selv, Jorge Peres, Magna Miller og Jaime Cortez.



Kort sammendrag (på engelsk):
The story is built around Dr.Hamílton, a psychiatrist who is terrorized by nightmares in which Coffin Joe tries to steal his wife. His colleagues decide to seek medical help with the assistance of filmmaker Jose Mojica Marins (appearing as himself), who tries to reassure Dr. Hamílton that Coffin Joe is merely a creation of his mind



Filmen starter med en av de mest surrealistiske sekvensensen jeg har sett i en film. Med alt fra rotter som kryper rundt på gulvet, halvnakne damer som kravler rundt i en haug med edderkopper, Coffin Joe som trår på halvnakne menn og plastslanger som kravler over et gulv. Alt i en blanding av Svart/hvit - gråtoner - gustne farger og sepia. Etterhvert viser det seg at det hele heldigvis var en drømmesekvens og vi etterhvert går over til selve handlingen i filmen.



Eller handling og handling. Filmen består av 80% nedklippet materiell fra de tidligere "Coffin Joe" filmene, med haugevis med ganske syke scener, så jeg forstår virkelig meningen bak titelen Hallusinations Of A Deranged Mind. Disse scenene var de som det sensorene mente var for voldsomme scener i de tidlige filmene hans.



Det kan virke på meg som om José Mojica Marins trengte litt penger og laget denne filmen for å få tjent inn litt mer penger til husholdningen. Hovedgrunnen til denne antagelsen er at filmen egentlig ikke har noen historie. Det er kort og godt klipp og lim hele veien med noen mellomsekvenser innimellom for å forsøke å lage en historie ut av det hele.



Jeg har før sett den første "Coffin Joe filmen" som heter "At Midnight I Will Take Your Soul" og denne er faktisk meget bra og en film jeg vill anbefale alle som har lyst til å se en god Brasiliansk skrekkfilm.



Denne filmen derimot kan ikke anbefales på noe vis, den er helt klart kun for Hardcore fans av José Mojica Marins og stort sett ingen andre. Beklager Jose.

Terningkast:


Morgendagens film vil bli en skrekk/thriller fra 1980

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar