lørdag 2. oktober 2010

Dag 2 - Single White Female


Dagens film er Single White Female fra 1992. Filmen er regissert av Barbet Schroeder, med Bridget Fonda, Jennifer Jason Leigh og Steven Weber i hovedrollene.



Filmen er bassert på romanen "SWF seeks same" av John Lutz.

Kort handlings sammendrag:
Alison Jones har kastet ut kjæresten, og føler seg ensom og mutters alene i millionbyen New York. Hun bestemmer seg for å søke etter en kvinnelig leieboer. Blant søkerne finner hun Hedy Carlson, en stille og sjenert ung kvinne, og de to blir snart bestevenninner. Etterhvert oppdager Alison at Hedy er i psykisk ubalanse. Hun blir mer og mer opptatt av å etterligne sin nye venninne, både i utseende, stil og vaner, og i gitte situasjoner slår ubalansen ut i de mest forferdelige reaksjoner. Alison søker hjelp hos en av naboene som råder henne til å tilkalle politiet, før det går for langt. Men Hedy har ingen intensjoner om å forsvinne ut av Alison liv - tvert imot ... !



Single White Female er en vellaget thriller som har en god oppbyggning. Både Fonda og Jason Leigh gjør en strålende jobb som Alison og Hedy i denne filmen. Storparten av filmen foregår i et bygningskompleks og selv om dette muligens høres ut som en lit kjedelig setting så fungerer det meget bra.



Om det er noe om kan klages på er det at den avslutende scenen i filmen blir litt "over the top", at den ene "mord scenen" er litt for utrolig at det (tro det eller ei) er litt for mange unødvendige nakenscener i filmen. Jeg kjenner iallefall ingen som går naken rundt i en leilighet de leier sammen med en annen "venn/venninne" til omtrent hver tid. (Kanskje jeg bør få meg noen nye venner ;-) )



Filmen har også noen perioder hvor det skjer lite eller ingenting og disse kunne nok vært klippet ned litt, for filmen føltes tidvis mye lengre en de 107 minuttene den varer.



Men på tross av alle småtingene som jeg drar frem er filmen i seg selv meget underholdende og har faktisk også fått en oppfølger i form av Single White Female 2: The Psycho, samt to filmen med omtrent samme handlingsmønster i The Apartment fra 2010 (som er en Bollywood produksjon) og en kommende film med navnet The Roommate.



En helt ok thriller som passer godt til en kald Oktoberkveld.

Terningkast:



Morgendagens film vil bli en 80-talls kult klassiker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar