tirsdag 12. oktober 2010

Dag 13 - The Howling



Dagens film er The Howling fra 1981. Filmen er regissert av Joe Dante og hovedrollene innehas av Dee Wallace, Patrick McNee, Dennis Dugan, Dick Miller og John Carradine.




Kort sammendrag:
Karen White er nyhetsoppleser på TV. Etter medvirkning i en politiaksjon for å felle seriemorderen Eddie Quist, der hun så vidt slipper unna med livet i behold, får hun voldsomme mareritt. Sammen med mannen, Bill, sjekker hun inn på en avsides rekonvalesensklinikk kjent som ?The Colony?. Om nettene hører de uhyggelige skrik fra skogen og naboene virker litt vel ivrige etter å få henne til å føle seg hjemme. Imens, i byen, oppdager Karens kollegaer at Eddie er sporløst forsvunnet fra likhuset, og blant tingene hans finner de en merkelig samling bilder. Det ser ut som det kan være en bisarr link mellom seriemorderen og Karens tilfluktssted, og flere enn en person skjuler truende hemmeligheter. Når Karen begir seg ut i skogen for å finne svar, gjør hun en skrekkinnjagende oppdagelse - denne gangen må hun ikke bare kjempe for sitt liv, selve sjelen står på spill...



The Howling ble laget samme år som en annen klassisk varulv film, nemlig "American Werewolf In London" og begge filmene fikk gode anmeldelser. The Howling er hakket mer seiøs enn det AWIL er, men denne filmen har da sine komiske siden den også. For å nevne et par ting så finner man stolen som ble brukt i The Texas Chainsaw Massacre inne i bruktbutikken, det henger et bilde av Lon Chaney (den originale "Wolf-Man") på veggen og over sengen til Karen og Bill henger det et bilde av en ulv som angriper noe sauer :-)



Som alltid har Dick Miller en cameo-rolle i filmen. Denne gangen som Walter Paisley (som er navnet på karakteren han spilte i Roger Cormans A Bucket Of Blood fra 1959) og han gjør en glimrende jobb. Dick Miller har faktisk hatt en rolle i ALLE filmene Joe Dante har regissert. Noe det virkelig står respekt av. Dette er faktisk også Millers favorittfilm av alle de filmene han har spilt i.



Filmen er skutt på 28 dager og Dante har virkelig gjort en god jobb på den korte tiden han fikk. "Transformasjons-effektene" er imponerende (med tanke på at Rick Baker hans originale spesial-effekt-man stakk av gårde å gjorde effektene på AWIL istedet) og skuespillerne gjør en god jobb.



Filmen er tidvis litt treg og det er litt for lite "varulv" etter min smak. Jeg føler at en god del av backstoryen kunne vært droppet og istedet fokusert litt mer på selve varulvene.



Filmen har fått hele 7! oppfølgere, men etter sigende er det kun den første som er noe å se. Selv har jeg fire av filmene stående i hyllen og vi får se om det i fremtiden blir tid til noen av oppfølgerene.



Men alt i alt en god varulv-film som bør sees for de som liker filmer innenfor denne sjangeren.



Terningkast:

For en mer inngående anmeldelse av filmen besøk Monstercat sin meget gode blogg.


Morgendagens film blir en mystisk Italiener.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar