torsdag 7. oktober 2010

Dag 7 - Terror Train


Dagens film er Terror Train fra 1980. Filmen er regissert av Roger Spottiswoode og har Jamie Lee Curtis, Ben Johnson, Hart Bochner, Anthony Sherwood og David Copperfield i hovedrollene.Kort sammendrag:
En klasse College-studenter feirer nyttårsaften. Noen av dem bestemmer seg for å lage en grotesk spøk med Kenny, en av de mer følsomme studentene i gruppen. Utfallet av spøken bli skjebnesvangert og Kenny havner på mentalsykehus etter sjokket han har blitt påført. Tre år senere feirer studentene igjen nyttårsaften, denne gang ombord på et innleid tog for et langt kostymeparty etter vel overstått eksamen. Etter en stund blir en etter en drept. De gjennlevende av gruppen skjønner etterhvert at det handler om dem og at det har noe å gjøre med den groteske spøken de gjennomførte på en medstudent for tre år siden.Dette er (enda en) av slasher filmen som kom tidlig på 80-tallet og når de har fått med "Scream-Queen" Jamie Lee Curtis blir det ingen tvil om at denne filmen kommer innunder den sjangeren.Konseptet med "Halloween på et tog" fungerer overaskende bra og det faktunm at alle gjestene går rundt maskert fører til at man liksom aldri helt kan være sikker på hvem som er morderen.Skuespillere er dyrt å ha i drift på et filmsett, og i og med at alle skuespillerene går maskert endte det med at Derek MacKinnon spilte hele 11 roller i filmen.En ting som også må trekkes frem er den amirikanske filmplakaten (som kan sees på toppen her) som er rett og slett genial. En glimrende filmplakat.

Når sant skal sies så er det kun 2 ting som irriterer meg med denne filmen.
Den første tingen er David Copperfield. joda, mannen er en fantastisk tryllekunstner, noe han ogs viser i denne filmen. Men en god skuespiller blir han aldri. Han har kun spilt i denne filmen og grunnen til det er at han rett og slett ikke klarer å få frem replikkene sine på en god måte.
Ting nr.2 er selve filmkvaliteten. Dette kan så klart ha noe med med utgave av DVDen å gjøre, men filmen er VELDIG mørk og tidvis ser man ingenting av det som skjer på skjermen. Filmen har også et irriterende "grått lag" som ligger oppå skjermen, slik at filmen blir uskarp og utydelig.De som liker Curtis sine andre filmer fra samme tidsperiode som Halloween, Prom Night, Road Games og The Fog vil jeg anbefale denne filmen i og med at den føyer seg inn i rekken av ganske så like skrekkfilmer.Filmen har faktisk også blitt "gjenlaget" (remade?) 2 ganger. Først under tittelen Train i 2008 og Terror Train i 2010. Den siste er midt under innspilling i skrivende stund.Filmen er slettes ikke så ille og hadde de fått pusset opp bildekvaliteten på filmen kunne det blitt rikitg så bra.Terningkast:

Morgendagens film vil bli en god GAMMEL klassiker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar