søndag 3. oktober 2010

Dag 3 - The Slumber Party Massacre



Dagens film er kult klassikeren The Slumber Party Massacre fra 1982. Filmen er regissert av AmyHolden Jones og har blant andre Michelle Michaels, Robin Stille, Michael Viella og Andree Honore i hovedrollene.



Kort handlingssammendrag (På engelsk denne gangen):
Trish Devereaux, a eighteen-year-old high school girl, is left at home by her parents and she decides to have a slumber party. She invites her friends: Kimberly, Jackie and Diane. There is friction between the girls and the new girl, Valerie Bates (who just moved to town with her younger sister and her newly divorced Mother.), who is better at basketball than they, so the new girl decides to stay at home (which is conveniently across the street from the host's house). Meanwhile, Russ Thorn, a murderer of five people with a propensity for power tools has escaped and is at large, and eventually makes his way to wreck the party with his bloody business.



Slumber Party Massacre var i utgangspunktet ment som en parodi på alle "slasher filmene" som kom på slutten av 70 og begynnelsen av 80-tallet. Manuset var ferdigskrevet som en ren parodi, men av en eller annen grunn ble filmen spilt inn som om manuset var en "ordinær slasher". Muligens litt dårlig forklart, men se filmen så forstår du fort hvor jeg vil hen.



Men på den annen side hvor seriøst kan du ta en film hvor man har en morder som går rundt og tar livet av unge jenter med en svær drill..



Som "vanlig" innen for slasher sjangeren og som man sannsynligvis forstår allerede utifra tittelen på filmen handler egentlig denne filmen om 2 ting. Halvnakne damer som flyr rundt og halvnakne damer som blir "tatt av dage". Enkelt og greit. Filmen er faktisk ganske så underholdende om man liker lettvin humor blandet med dårlig skuespill, halvnakne damer, skriking hvert 7ende minutt og en stor dose med teaterblod.




En annen ting som virkelig må nevnes er musikken som blir brukt i denne filmen. Her er det synth og trommemaskiner for alle penga. Musikken er som snytt ut av nesa på et Nintendo-spill og gjør filmen enda festligere enn den egentlig er. Som et tileggspoeng kan det nevnes at filmen varer i kun 77 minutter.



Filmen fikk faktisk hele 3 oppfølgere i form av Slumber Party Massacre 2, Slumbee Party Massacre 3, og Cheerleader Massacre.



Så om du skulle være lysten på en underholdende slasher komedie med geniale musikk, en klin gærn morder og en haug med halvnake damer er dette den perfekte filmen for deg :-)



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar