søndag 24. oktober 2010

Dag 24 - Le Viol Du VampireDagens film er Le Viol Du Vampire fra 1968. Filmen er regissert av Jean Rollin og i hovedrollene finner vi Solange Pradel, Bernard Letrou, Catherine Deville og Ursule Pauly.Kort sammendrag:
Rape of the Vampire er en stilfull oppvisning i skapelsen av en atmosfærisk stemning – skapt av vampyrmesteren Jean Rollin. Bildene i sort/hvitt gjør Rollins spillefilmsdebut til en fengslende fortelling i akter om en gruppe psykologer. De ankommer et gammelt slott hvor de skal overbevise fire søstere om at de ikke er 200 år gamle vampyrer. Historien utvikler seg til vampyrisme, erotikk, skrekk, blod, lesbisk sex, sadisme og medisinske eksperimenter.
Le Viol Du Vampire ble til under den opprørske atmosfære i Paris 1968. Filmens voldsomme, sadistiske og seksuelle innhold førte til kaos på premieren da publikum kastet ting både mot lerretet og regissøren. I dag hylles filmen som et mesterverk på grunn av sin særegne stil og erotiske innhold.Le Viol Du Vampire er faktisk den første franske filmen som er med i OFF (Oktober Film Festival) og en meget spesiell film. Filmen er i svart/hvit og debut lang-filmen til Jean Rollin. Filmen består egentlig av 2 deler. Den første delen var ment som en kortfilm, men de laget da en del til for å få til en langfilm. Dette fører til at flere av karakterene som dør i den første delen, plutselig kommer tilbake i del 2.Jeg følte at historien i filmen var ganske så rotete. Jeg hadde underveis problemer med å forstå hva som i det hele tatt foregikk i og med at det ble hoppet mellom forskellige handlinger i filmen. I en scene blir en av de unge damene kledd av foran vampyr-kvinnene, mens hun 3 sekunder etterpå er i en diskusjon med 2 menn oppe på et loft, fullt påkledd.Filmen er flere steder oppført som en kunstneris-vampyr film og dette forstår jeg godt. Filmen fremstår for meg mer som en slags bisarr kunstutstilling enn en langfilm. Helt sikkert sjokkerende og revolusjonerende i 1968, i 2010 derimot blir det kjedelig, rotete og langdrøyt. Og bare for å ha nevnt det så blir det ikke noe pluss i boka for verken halv eller hel nakne damer engang.Nok en av disse filmene som tydeligvis er for MEGET spesielt interreserte. Om jeg skal gi pluss for noe så må det være at DVD-coveret var ganske tøft. MEN det redder ikke filmen fra bunnkarakter. Skuffet.Terningkast:

Morgendagens film er en "dyrefilm".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar