torsdag 21. oktober 2010

Dag 21 - The Last Man On Earth
Dagens film er The Last Man On Earth fra 1964. Filmen er regissert av Ubaldo Ragona og Sidney Salkow. I hovedrollene finner vi Franca Bettoia, Emma Danieli, Giacomo Rossi-Stuart og Vincent Price.Kort handlingssammendrag:
In the year 1968, every day is the same for Dr. Robert Morgan (Price): He wakes up, gathers his weapons and then goes hunting for vampires. Morgan lives in a world where everyone else has been infected by a plague that turns them into undead, vampiric creatures. They cannot stand sunlight, fear mirrors, and are repelled by garlic. They would kill Morgan if they could, but fortunately, they are weak and unintelligent. At night, Morgan locks himself inside his house; during the day, he kills as many vampires as he can, burning the bodies.I og med at The Last Man On Earth nå er blitt noen år gammel har den blitt " public domaim". Dette vil si at filmen er offentlig tilgjengelig. Dette er på mange måter positivt i og med at filmen er lett tilgjengelig og at andre kan "tjene penger" på å selge den. Dessverre er det også en minus-side ved dette.Jeg eier nå faktisk 3 utgaver av denne filmen utgitt av forskjellige selskaper. ALLE 3 utgavene er ELENDIGE. Videokvaliteten er helt forferdelig og lyden er nesten fraværende. Jeg vurderte å gå til innkjøp av den remastrede utgaven som jeg så de solgte når jeg var i hovedstaden sist, men å bruke 120 kroner på en film jeg allerede eier 3 stk av fra før blei for galt.The Last Man On Earth er basert på novellen I Am Legend av Richard Matheson. Matheson var faktisk med å skrive deler av manuset, men var misfornøyd med hvordan produsentene ønsket å lage filme og ville da ikke ha med navnet sitt i filmen. Han ble da kreditert som Logan Swanson. Matheson var faktisk misfornøyd med at Price fikk hovedrollen i denne filmen i og med at han følte at han ikke stemte overens med hans tolkning av figuren.Dette er den første filmatiseringen av historien og det har kommet flere utgaver etterhvert. The Omega Man med Charlton Heston og I Am Legend med Will Smith er da de mest kjente og beste.Filmen er laget i Italia på et lavt budsjett, noe som desverre skinner igjennom fra tid til annen. Filmen er ganske forskjellig fra boken på flere punkter, blant annet i navnet på hovedrollen, arbeidet hans og ved at man her ikke får none forklaring på hvorfor "ting er blitt som de er".

Men filmen er faktisk meget god og Price er glimrende i hovedrollen og er uten tvil hovedgrunnen til å se denne filmen. Uten tvil en av Price sine beste roller.Så kort og greit er det bare å gå ut å skaffe seg den remastrede utgaven av denne filmen og sette den rett i DVD-spilleren din.

Terningkast:

Morgendagens film baserer seg på mye av de samme ideene som denne, men er redd den er MYE dårlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar