lørdag 23. oktober 2010

Dag 23 - Kilometro 31


Dagens film er Kilometro 31 fra 2007. Filmen er regissert av Rigoberto Castañeda og i hovedrollene finner vi Raúl Méndez, Luisa Huertas, Adrià Collado og Iliana Fox.




Kort sammendrag:
Tvillingene Agata og Catalina kan kommunisere via telepati. Etter en uforklarlig bilulykke på motorvei 31 faller Agata i koma og Catalina kjenner hvordan søsteren skriker etter hjelp. Synene av en ekkel gutt leder henne tilbake til ulykksplassen der det viser seg at en rekke unge kvinner har lidt samme skjebne i årenes løp. Snart begynner Catalina å få mistanke om det ufattelige – at Agata er offer for en forbannelse og sitter fast i grenselandet mellom to verdener.



Dette er faktisk den første skrekkfilmen som er produsert i Mexico på rundt 15 år.



Filmen ser overaskende god ut til å være laget i Mexico (iallefall i forhold til den forrige Mexicanske filmen jeg anmeldte her på siden) og det er godt å se at det begynner å blomstre opp litt pene filmer fra land som ikke er kjente for sine skrekkfilmer.



Dessverre lider filmen av det jeg liker å kalle "har sett det før" synndromet. Både historien og omtrent alt som skjer er ting man har sett hundrevis av ganger før i en haug med asiatiske skrekkfilmer og siden i amerikanske ungdoms-remake-skrekkfilmer. Den byr ikke på noe nytt eller spennede og det er når sant skal sies synd. De har tydeligvis fått et stort budsjett for å lage denne filmen og hadde de brukt de på å forsøke å lage iallefall noe nytt så tror jeg dette kunne blitt meget bra.



Iliana Fox gjør en god jobb i hovedrollen og spiller faktisk begge hovedrollene i denne filmen. Hun spiller overbevisende og kan fort bli en skuespillerinne som kan slå inn i det store utland om hun forsøker seg der.



I følge planene skal det komme en oppfølger i løpet av 2010, men filmen har enda ikke fått noen tittel så det spørs om de får den ferdig før året er omme.



Filmen får kredit for å være godt laget og med gode skuespillere, men historien er dessverre for kjedelig og oppbrukt.



Terningkast:

Morgendagens film vil bli en ganske så ukjent Franks film.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar