lørdag 30. oktober 2010

Dag 30 - SnarveienDagens film er den norske filmen Snarveien fra 2009. Filmen er regissert av debut-regissøren Severin Eskeland og i hovedrollene finner vi Jeppe Laursen, Jens Hultén, Sondre Krogtoft Larsen og Marte Christensen.Kort sammendrag:
Kjærestene Lina og Martin reiser ti Sverige for å handle alkohol til bestevennens bryllup. Handlelisten er selvfølgelig mye lenger en kvoten tilsier. På vei hjem tar de en gammel smuglerrute som skal føre dem trygt gjennom den øde Finnskogen, men noen vil det annerledes. Det er som om noen ser alt de gjør, og det som skulle være en trygg snarvei blir en kamp på liv og død. De har ufrivillig fått hovedrollene i en grotesk film som streames på nettet.Vi nordmenn lager skrekkfilmer om skog. Når det kommer en ny skrekkfilm er det omtrent garantert at filmen foregår i en skog. Filmer som Rovdyr, Villmark, Snarveien, Skjult, De Dødes Tjern, Hora og foregår alle inne i en skog. Og foregår den ikke i en skog så må mann opp på fjellet for å lage film (Død Snø, Fritt Vilt). Ikke noe kritikk, kun en observasjon.Busjettet på filmen var hele 12.000.000 kroner, og hva de brukte det på lurer jeg i grunn litt på. Utifra hva jeg kunne se var det ikke noe som skulle tilsi at man trengte så mye penger for å lage denne filmen. En ting jeg bet meg merke i var en av de festligste setningene jeg har sett i norsk film på lang tid. "Lina: NAF har vel kontorer i Sverige også så vi ringer dem". heheNoe som iallefall jeg syntes var moro var at de i starten av filmen dro til Töcksfosrs Hoppingsenter for å handle inn til dette bryllupet. Dette er kun noen få mil unna min boplass og moro å se. Det faktum at det ikke er vinmonopol på dette kjøpesenteret og at "snarveien" de kjører er ca 8 mil unna kjøpesenteret er vel strengt talt kun noe som vi lokalkjente vet, men dog.Filmen i seg selv er på ingen måte dårlig. De har en god historie og en god oppbygning, men desverre så mangler man noen "store" spenningsscener og ikke minst en forklaring på hvorfor det som skjer i filmen skjer.Skuespillerne gjør en god jobb med materialet de har fått utgitt og er fullt på høyde med de andre skrekkfilmene som er gitt her til lands de siste årene.
Hadde de brukt litt mer tid i filmen på å forklare det det som skjer (har lyst til å skrive akkurat hva jeg føler burde blitt rettet på, men det vil nok ødelegge filmopplevelsen for de som faktisk vil se denne filmen).
Samt utvidet filmen med 10-15 minutter med litt spennende sekvenser så kunne dette faktisk blitt ganske bra.Terningkast:

Vel, da er det (desverre) kun 1 film igjen av årets OktoerFilmFestival og denne filmen bør i grunn ikke komme som en overaskelse på noen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar