mandag 25. oktober 2010

Dag 25 - Rottweiler


Dagens film er Rottweiler fra 2004. Filmen er regissert av Brian Yuzna og i hovedrollene finner man Irene Montalà, Paulina Gálvez, Cornell John og William Miller.Kort sammendrag:
Året er 2018. Når fangen Dante rømmer fra et fascistisk styrt fengsel slipper man løs en spesialtrent Rottweiler som har fått benene byttet ut med metall. Hunden har blitt mishandlet og slått siden valpe stadiet og har som eneste instinkt å drepe alt på sin vei.Filmens handling er da lagt til 2018. Hvorfor må du ikke spøre meg, for ALT ser klin likt ut som det gjorde i 2004 når filmen ble laget. Den eneste grunnen til å legge den frem i tid var nok helt sikkert for å gjøre det plausibelt å bytte ut alle beinene i kroppen med metall, men troverdig er det uansett ikke så jeg tror ingen hadde reagert på om de hadde lagt handlingen til 2004.Hunden som visstnok ifølge coveret skal være en blanding av Cujo og Terminator, bytter konstant utseende. I den ene scenen ser den ut som en helt vanlig hund, i neste scenen har den plutselig metall-tenner og så har den et blått skjær over hele seg. Håpløst.Historien er virkelig heller ikke det store. Det hoppes frem og tilbake mellom nåtid og fortiden, men man får aldri noe "beskjed" om at dette skjer. Fyren ser omternt kliss lik ut i flashback scenene og scenarioene er også omtrent det samme, så dette hjelper ikke akkurat oss seere å følge historien.Regissøren sa i et intervju at han liker godt å bruke "godt lys" når han lager filmene sine. Dette er noe jeg ganske fort oppdaget når jeg ca 7 minutter ut i en scene fant ut at den foregikk på nattestid, dette på tross av at det var lysere en den lyseste sommerdag på skjermen. Spesielt.Når man i tillegg slenger inn en voldtektsscene (hvor en kvinne voldtar mannen som har hovedrollen), hovedrolle-mannen løper rundt naken for å komme bort fra Rottweileren og CGI-effekter som jeg kunne laget i paint så veit du at du ikke akkurat ser på Oscar-materiell.Rett og slett nok en elendig film og bunnkarakter for andre dagen på rad. Huff og huff.Terningkast:

Morgendagens film er laget av en av vår tids beste filmskapere, så da tror og håper jeg vi kommer oss opp fra bunnkarakter-stien vi har gått på en god stund nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar